Ay tutulmasında neler yapılır? Ay Tutulmasında kılınacak Hüsuf namazı nasıl kılınır?

Ay tutulmasında neler yapılır merak ediliyor. 26 Mayıs gecesi Süper Çiçek Ay tutulması olacak. Ayın tüm niteliklerinin sergilendiği ve dünyanın farklı yerlerinde farklı şekilde görülecek ay tutulmasında neler yapılır? Ay tutulmasında kılınaca Hüsuf namazı nedir, nasıl kılınır?

Peygamber Efendimizin ay ve güneş tutulmalarında ibadette olmamızı söylediği pek çok sahih hadis vardır. Ay tutulunca kılnan Hüsuf namazı ile güneş tutulmasında kılınacak küsuf namazı nedir?

Vatandaşların 26 Mayıs 2021 günü gerçekleşek Süper Çiçek Kanlı ay tutulması öncesi meraklı araştırmaları da başladı. Ayın birçok niteliğinin aynı anda görüneceği bu mucizevi gök olayında dünyanın farklı yerlerinde insanlar ayı farklı şekilde görecek. Kimi kanlı ay tutulması seyrederken kimisi de süper çiçek ay tutulması izleyecek.

Dolunay ay tutulması ne zaman saat kaçta? Ay Tutulması'nda neler olur?  Burçlara göre ay tutulması | Gündem Haberleri

Peki ay tutulmasında neler yapılır? Ay tutulmasında kılınacak hüsuf namazı nedir, kaç rekattır? Hüsuf ve küsuf namazı nasıl kılınır?

HÜSUF NAMAZI NEDİR? NASIL KILINIR...

Ay tutulması gerçekleştikten sonra kılınan nafile namaza hüsuf namazı denir. Küsuf namazında da olduğu gibi 2 ya da 4 rekat olarak kılınur. Camide cemaatle ile kılınması sünnet olmayan hüsuf namazı kimi mezheplere göre de kılınabilir.

 

Ay tutulmasında neler yapılır? Ay Tutulmasında kılınacak Hüsuf namazı nasıl kılınır? ile ilgili etiketler namaz ay tutulmasında neler yapılır ay tutulmasında namaz hüsuf namazı nedir küsuf namazı nedir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.