Ay tutulması ne zaman saat kaçta? Türkiye'den izlenebilecek mi?

5 Temmuz 2020 gecesinde muhteşem doğa olayı ay tutulması yaşanacak. Türkiye'de yaşayan vatandaşlar ay tutulmasının saat kaçta gerçekleşeceğini ve izlenip izlenemeyeceğini merak eder oldular.

Bu gece gökyüzünden parçalı ay tutulması olacak. 2020 senesi Temmuz ayında bu muhteşem doğa olayını kaçırmak istemeyenlerin aklındaki tek soru ise '2020 Ay Tutulması ne zaman saat kaçta?' ve '2020 Ay Tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi?' sorusu oldu.

Bu yıl 3. defa gerçekleşecek olan ay tutulması için geri sayım başladı. Temmuz ayı içerisinde gözlemlenecek olan bu muhteşem doğa olayında Ay, Dünya'nın gölgesine girmesi ile Güneş'ten aldığı parlaklığını kısa bir süre için kaybedecek.

2020 AY TUTULMASI NE ZAMAN SAAT KAÇTA? TÜRKİYE'DEN İZLENEBİLECEK Mİ?

2020 Ay Tutulması 5 Temmuz Pazar gecesinin ilk saatleri içerisinde gerçekleşecek. 03.04-05.55 saatleri arasında gerçekleşecek olan Ay Tutulması Afrika'nın büyük bölümü, Avrupa'nın batısı, Antarktika, Kuzey ve Güney Amerika ile Atlantik Okyanusu'ndan gözlenebilecek ancak Türkiye'de hiçbir ilden izlenemeyecek.

Ay tutulması ne zaman saat kaçta? Türkiye'den izlenebilecek mi? ile ilgili etiketler ay tutulması
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.