Avusturya ırkçıların eline geçti! Polis, asker ve istihbarat artık onların yönetiminde...

Avrupa ülkesi Avusturya'da, aşırı sağcı hükümet yaklaşık iki ay sonra protestoların gölgesinde resmen kuruldu. Seçimde ipi en önde göğüsleyen Avusturya Halk Partisi (ÖVP) ve aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi'nin (FPÖ) ortaklığında ilan edilen hükümet, Avrupa'yı temellerinden sarsıyor. Yeni koalisyonda dışişleri, içişleri ve savunma bakanlıklarını alan aşırı sağcı FPÖ, ülkedeki tüm ordu, polis ve gizli servisleri kontrol edecek.

ÖVP'nin 31 yaşındaki lideri Sebastian Kurz Avrupa'nın en genç başbakanı unvanını alırken, kilit bakanlıklar ırkçılara gitti. İktidarın küçük ortağı ırkçı parti FPÖ, sürpriz bir şekilde dışişleri, içişleri ve savunma bakanlıklarını aldı.

Ülkedeki ordu, polis ve gizli servislerin tümü artık aşırı sağcılar tarafından yönetilecek. Göçmen ve İslam karşıtı parti, ilk icraat olarak 2 bin 300 yeni polisi göreve başlatacak, bu polisler mültecileri izleyecek.

İsrail'e yakınlığıyla bilinen FPÖ milletvekili gazeteci Karin Kneissl ise, Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturdu. Ortadoğu uzmanı gazetecinin yeni görevi, İsrail'de büyük bir sevinçle karşılandı.

MÜLTECİLER ADIM ADIM İZLENECEK

FPÖ, hükümet programına mültecileri köşeye sıkıştıracak ırkçı uygulamalar sokmayı da başardı. Ülkedeki göçmenlerin nefes alışının bile kontrol edileceği yeni dönemde, iltica başvurusu yapan mültecilerin cep telefonları geçmişe dönük incelenecek. Yalnızca telefonlar değil mültecilerin üstlerindeki paralara da el konulacak. Göçmenlere verilen para yardımı ise 300 euroya indirilecek.

Koalisyon ilan edilirken başkent Viyana'da ise büyük gösteriler vardı. Kentin dört ayrı noktasında buluşan 15 bin gösterici, yeni hükümeti başlamadan protesto etti.

PROTESTOCULAR SARAYA YÜRÜDÜ

Yaklaşık 10 kilometrelik alanı araç trafiğine kapatan protestocular, hükümetin yemin ettiği Hofburg Sarayı'nın önüne yürüdü. Göstericiler 'Nazilerin yönetmesine izin verme', 'Stache ve Kurz'u yönetimden devir' pankartları taşıdı.

Avusturya'da halihazırda Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Alexander Van der Bellen, siyasetin solunda yer alan Yeşiller'den. Yeni hükümeti kuran ırkçı FPÖ ise, tam zıt bir görüşte.

Avusturya ırkçıların eline geçti! Polis, asker ve istihbarat artık onların yönetiminde... ile ilgili etiketler Avusturya Ordu polis İstihbarat fpö hükümet içişleri Dışişleri
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.