Avusturya Başbakanı Kurz'dan skandal açıklama! Türkiye'yi hedef aldı

SBK Holding'in firari sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın tutuklu olduğu Avusturya'dan Türkiye ile ilgili skandal bir açıklama geldi. Avusturya'nın Türkiye karşıtlığı ile bilinen Başbakanı Sebastian Kurz Türkiye'deki insan haklarının 'vahim durumda' olduğunu savunarak "Buna göz yumamayız" dedi.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz Türkiye ile Gümrük Birliği ve sığınmacı anlaşmasının güncellenmesinin görüşüleceği AB zirvesi öncesi açıklamalar yaptı. Sığınmacıların Avrupa'ya gelmemesi için komşu ülkelerde kalmasını istediklerini belirten Kurz, Türkiye ile ilgili skandal açıklamalar yaptı.

Kurz'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye'de insan hakları vahim durumda, buna göz yumamayız.

Sığınmacılara ev sahipliği yapan ülkeleri desteklememiz lazım.

Biz sığınmacıların Avrupa'ya gelmesini önlemek için komşu ülkelerde kalmasını istiyoruz.

Almanya ile Fransa'nın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir AB zirvesi düzenleme önerisine ilişkin) Memnuniyetle karşılıyorum, Rusya ile diyaloga yönelik hareketlenme görmekten çok memnunum.

Coğrafi olarak biz Rusya'ya ABD'den daha yakınız. Ukrayna gibi meseleler bizi ABD'den çok daha fazla etkiliyor. Dolayısıyla ABD-Rusya diyaloguna sadece seyirci kalamayız. Moskova ile diyalog keskinlikle sadece Washington'a bırakılacak bir iş olmamalıdır."

Avusturya Başbakanı Kurz'dan skandal açıklama! Türkiye'yi hedef aldı ile ilgili etiketler Avusturya Türkiye Sebastian Kurz insan hakları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.