Avustralyalı aktör David Gulpilil hayatını kaybetti

Crocodile Dundee, Walkabout, Storm Boy, Rabbit-Proof Fence ve The Tracker filmleriyle tanınan Aborjin oyuncu David Gulpilil Ridjimiraril Dalaithngu hayatını kaybetti.

“Crocodile Dundee” filminin oyuncusu David Gulpilil, 68 yaşında yaşamını yitirdi. Avustralyalı oyuncunun kanser nedeniyle öldüğü açıklandı.

Avustralyalı aktör David Gulpilil hayatını kaybetti


DAVİD GULPİLİL HAKKINDA

Güney Avustralya Eyalet Başbakanı Steven Marshall, paylaştığı mesajında, Avustralya sinemasının tarihini ve sinemada Aborijin temsilini şekillendiren ikonik sanatçının vefatından duyduğu derin üzüntüyü ifade etti.

1986 yapımı “Crocodile Dundee” filmiyle üne kavuşan Gulpilil, Phillip Noyce’un ödüllü “Rabbit-Proof Fence” filmiyle de En İyi Erkek Oyuncu dalında Avustralya Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi Ödülünü kazandı.

Oyuncu ayrıca, Cannes Film Festivali’nin “”Belirli bir bakış” bölümünde “Charlie’s Country” filmindeki rolü ile 2014’te En İyi Erkek Oyuncu Ödülüne layık görüldü.

Gulpilil’in filmleri arasında “The Tracker”, “Ten Canoes”, “The Proposition” ve “Australia” yer alıyor.

David Gulpilil son olarak, hayatını konu alan Molly Reynolds’un yönettiği “My Name Is Gulpilil” belgeselini yaptı.

Avustralyalı aktör David Gulpilil hayatını kaybetti

 

Avustralyalı aktör David Gulpilil hayatını kaybetti ile ilgili etiketler David Gulpilil Crocodile Dundee
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.