Avustralya'dan sınır dışı edilen Novak Djokovic, sezonun geri kalanında tenis oynayabilecek mi?

Tenis dünyası ve spor kamuoyu günlerdir Novak Djokovic'in Avustralya'da yaşadıklarını konuşuyor. Aşı karşıtlığı ile bilinen ve Avustralya Açık'ta oynayamayacak Sırp tenisçinin sezonun geri kalanında ne durumda olacağı merak konusu oldu. Dünya klasmanının 1 numarası Djokovic, diğer Grand Slam turnuvalarında oynayabilecek mi? Tüm detaylar haberimizde...

Aşı olup olmadığını açıklamayan ve seyahat belgelerinde yanlış beyanda bulunduğu tespit edilen Sırp tenisçi Novak Djokovic'in vizesi iptal edildi ve Avustralya'dan sınır dışı edildi. Sezonun ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık'a katılamayan Djokovic'in sezonun diğer Grand Slam turnuvalarına katılıp katılamayacağı ise merak konusu oldu.

FRANSA'DAN KARAR ÇIKTI

Dünya klasmanının 1 numarası Sırp tenisçinin geleceğini etkileyecek önemli bir karar Fransa'dan çıktı. Sezonun ikinci Grand Slam turnuvası Roland Garros'un yapılacağı Fransa'da alınan kararla spor etkinlikleri de dahil olmak üzere sosyal alanlarda aşı sertifikası zorunluluğu getirildi. Spor müsabakalarının yapılacağı alanlarda bulunacak sporcular, teknik ekip ve seyircilerin aşı sertifikasının olması zorunlu olacak ve aşı olmayanlar mekanlarda bulunamayacak. Bu durum, aşı yaptırmayan Djokovic'in Roland Garros'a katılmasının önünü kapatıyor.

SPOR BAKANI'NDAN DJOKOVİC'E 'TORPİL' AÇIKLAMASI GELMİŞTİ

Fransa'dan çıkan aşı kararı öncesinde Spor Bakanı Roxana Maracineanu'nun açıklaması kafalarda soru işareti oluşmasına neden olmuştu. Sırp tenisçinin geçen hafta Avustralya'da gözaltında olduğu günlerde açıklama yapan Maracineanu, Djokovic'in aşı yaptırmamasına rağmen Fransa'daki turnuvaya katılabileceğini söylemişti.

France Info radyosuna konuşanFransız Bakan aşı konusunda şüpheci olduğunu açık bir şekilde dillendiren Djokovic'in Roland Garros'a katılmak için özel durumlarda uygulanan istisnadan faydalanabileceğini belirtmişti.

Her büyük organizasyonda uygulanan sağlık protokolleri olduğunu ve bu protokollerin Djokovic gibi sporcuların bir ülkeye girişine imkan tanıdığını vurgulayan Maracineanu Fransa ve Avustralya'nın farklı düzenlemeleri olduğunu ve aşısız bir sporcunun bu protokol nedeniyle turnuvalara katılabileceğinin altını çizmişti.

Turnuvanın mayıs ayında olacağını hatırlatan Maracineanu' "Umarım o zamana kadar böyle önlemlere gerek kalmaz," ifadelerini kullanmıştı.

ABD'DE KATI KURALLAR BULUNUYOR

Dünya klasmanının bir numarası Sırp raketin sezonun en önemli turnuvalarından Wimbeldon'a katılması için bir kısıtlama bulunmuyor. Ancak Djokovic'in ABD Açık'a katılması mümkün görülmüyor. ABD'ye gelecek kişilerin, tıpkı Avustralya'da olduğu gibi tam aşılı olmaları bulunuyor. Öte yandan turnuvanın yapılacağı New York'ta aşılı olmayan sporcuların sahaya çıkmaları yasak durumda. Brroklyn Nets forması giyen yıldız basketbolcu Kyre Irwing, takımının iç saha maçlarında forma giyemezken sadece 20 deplasman maçına çıkabiliyor. Novak Djokovic, sezonun geri kalanında ne yapacağı konusunda net bir açıklama yapmadı.

NE OLMUŞTU?

Roger Federer ve Raphael Nadal ile birlikte 20 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Novak Djokovic Avustralya Açık'a katılmak için gittiği Melborune kentinde gerekli sağlık koşullarını sağlamadığı için gözaltına alınmıştı. Avukatlarının yaptığı itiraz sonrası mahkemeden çıkan kararla vizesini geri alan Sırp raket, Göçmenlik Bakanlığı'nın kararı sonrası vizesini yeniden kaybetmişti. Sonrasında mahkemeden çıkan son kararla Avustralya'dan sınır dışı edilen Djokovic, 3 yıl boyunca Avustralya vizesi alamayacak.

Avustralya'dan sınır dışı edilen Novak Djokovic, sezonun geri kalanında tenis oynayabilecek mi? ile ilgili etiketler Avustralya Vize Fransa Tenis Grand Slam novak djokovic avustralya açık aşı roland garros abd açık
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.