Avustralya'da Türklerin ve Müslümanların mezarlarına ırkçı saldırı

Avustralya'nın Melbourne kentinde çoğunluğu Türklerin olduğu 50 Müslümanın mezarlarına saldırı düzenlendi. Kimliği belirsiz kişilerin gerçekleştirdiği ırkçı saldırı ile ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Northern Memorial Park’ta yapılan saldırıda 2 hristiyan mezarının da tahrip edildiği belirlendi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye’den binlerce kilometre uzakta bulunan Avustralya’da Türk ve Müslüman mezarlığına saldırı büyük tepkiyle karşılandı.

Avustralya Melbourne’da bulunan Müslüman ve Türklerin mezarlarının bulunduğu mezarlıklara ırkçı saldırı yapıldı. Fawkner Northern Memorial Park’ta bulunan ve çoğunluğu Türklere ait 50 mezar yerine saldıran kişilerin kimliklerinin belirlenmesine çalışıldığı öğrenildi. Müslüman mezarlığının karşı tarafında bulunan iki Hristiyan mezarının da saldırıya uğradığı görüldü.

Avustralya'da Türklerin ve Müslümanların mezarlarına ırkçı saldırı

Mezarlığa yapılan saldırıda bazı mezarların üzeri sprey boya ile boyanırken, üzerinde fotoğraf bulunanların da camları kırıldığı ortaya çıktı.Üzerinde taş ya da mermer oyma heykel ve çiçek vazosu olan mezarların tahrip edilerek daha çok zarar gördüğü bildirildi.

Avustralya'da Türklerin ve Müslümanların mezarlarına ırkçı saldırı - Resim : 2

“ÖLÜYE SAYGISI OLMAYANIN İNSANA SAYGISI OLMAZ!”

Yapılan araştırmada Moreland Belediye Meclis Üyesi Oscar Öztürk Yıldız’ın Babası Musa Yıldız’ın da mezarının üzerindeki fotoğrafı kırıldığı anlaşıldı. Mezarı başında Melbourne Turkish News’e bilgi veren Oğlu Güngör Yıldız “Cuma akşamı gece geç vakitte burada böyle bir şey olmuş. Maalesef çok sayı da mezar tahrip edilmiş.Bunu yapan insan olamaz. Hangi dinden gelirse gelsin, insanlığa yakışmayan bir şey olmuştur. Burada ölüye saygısı olmayanın, zaten hiç bir şeye saygısı olamaz. Çok üzgünüz.İnsanı kaybetmekten bir yana, kaybettikten sonra böyle bir şeyle karşılaşmak bizim için gerçekten çok üzücü" dedi.

Avustralya'da Türklerin ve Müslümanların mezarlarına ırkçı saldırı - Resim : 3

MEZARLIKTA KAMERA SİSTEMİNİN OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI!

Mezarının üzerindeki heykeli ve Mermer üzerine yapılmış fotoğrafı ve bazı objelerin kırıldığı Taylan Mindemir’in annesi Satı Mindemir’de soruları karşısında gözyaşları içinde cevaplandırdı. Anne Mindemir “Mezarın tahrip edilmiş ilk halini gören ablasının gördüğünü şok olduğunu“ belirterek şunları söyledi:

Avustralya'da Türklerin ve Müslümanların mezarlarına ırkçı saldırı - Resim : 4

Ablam beni arayamamış yeğenimi arayıp söylemiş daha sonra bizde geldik şok olduk. Mezarlık yetkililerini aradık onlar da geldiler.Müşteri hizmetleri ve Güvenlik hizmetleri sorumluları da geldi, fotoğraflar çektiler sadece benim oğlumun değil çoğunluğun bu şekilde hasar gördüğünü açıkladılar . Toplumumuza duyurmak istiyorum bunu engellememiz lazım çünkü bugün bana olan yarın başkalarına olabilir . Hepimiz bir olalım gerekirse imza toplayalım buralara kamera koysunlar çünkü buralarda kamera yokmuş .iPolis ve mezarlık yetkilileri sabah erken saatlerde saldırıya uğrayan mezarları inceleyip tutanak tuttukları ifade ettiler. Olay ile ilgili henüz bir açıklama yapmayan yetkililerin neler yapacağını nasıl tedbirler alacağını ilerleyen günlerde göreceğiz,olayın takipçisi olacağız.”

Avustralya'da Türklerin ve Müslümanların mezarlarına ırkçı saldırı - Resim : 5

Avustralya'da Türklerin ve Müslümanların mezarlarına ırkçı saldırı ile ilgili etiketler Avustralya Mezarlık Saldırı melbourne
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.