Avustralya'da akılalmaz protesto! Çok sayıda gözaltı var!

Avustralya'nın birkaç büyük şehrinde sayıları bini bulan bazı aşı ve maske karşıtı eksik bilgili insanlar, sokakları birbirine kattı. Maskelerin indirilmesini ve aşı uygulanmasının bırakılmasını talep eden şahıslara polis anında müdahale etti. Polisle şahıslar arasında arbede yaşandı. Çok sayıda gözaltı var.

Avustralya'da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Delta varyantına karşı mücadele sürerken Sydney ve Melbourne'de sokağa çıkma yasakları binlerce kişi tarafından protesto edildi.

AVUSTRALYA'DA BİNLERCE KİŞİDEN AKILALMAZ TALEPLER!

Delta varyantının etkili olduğu ve zorunlu haller dışında sokağa çıkma yasağının uygulandığı ülkede, en büyük iki kent Sydney ve Melbourne'de toplanan binlerce gösterici, kısıtlamaların bir an önce kaldırılmasını istedi.

Avustralya'da akılalmaz protesto! Çok sayıda gözaltı var!

Viroloji ve salgından zerre kadar anlamadıkları anlaşılan bazı insanlar, diğer insanların yaşam özgürlüğünü ve hayatını hiçe sayarak "Özgürlük" istediklerini belirten pankartlar taşıdı. Bununla kalmayan göstericiler, "Avustralya uyan", "Yeter artık", "Aşıya hayır maskelerinizi indirin", "Haklarımız var" sloganlarını da attı.

O sıralarda gezegenin her yerinde insanlar nefes alamadıkları için ölmeye devam etmekteydi.

ÇOK SAYIDA AŞI KARŞITI 'GÖSTERİCİ' GÖZALTINA ALINDI

Sydney'deki Victoria Park'tan kent merkezindeki belediye binasına yürüyen göstericilerin, polise plastik şişeler ve bazı maddeler atması üzerine arbede çıktı.

Aralarında atlı polislerin de bulunduğu güvenlik güçleri izinsiz gösteriye müdahale ederek çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.

Avustralya'da akılalmaz protesto! Çok sayıda gözaltı var! - Resim : 2

HALK SAĞLIĞI KURALLARI, GÖSTERİ HAKKINDAN DAHA ÖNEMLİ

Yeni Güney Galler (NSW) polisinden yapılan açıklamada, ifade özgürlüğü ve barışçıl gösteri hakkının tanıdığını ancak protestonun halk sağlığı kurallarını ihlali ettiği kaydedildi.

Melbourne'de kent merkezinden Victoria Eyalet Parlamentosu önüne yürüyen göstericiler, yasak karşıtı pankartlar taşıdı. Polisin yoğun önlem aldığı gösteride gözaltına alınanların olmadığı bildirildi.

Avustralya'da akılalmaz protesto! Çok sayıda gözaltı var! - Resim : 3

Avustralya'da akılalmaz protesto! Çok sayıda gözaltı var! ile ilgili etiketler Avustralya protesto Korona Gözaltı delta
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.