Avustralya hükümeti açıkladı: Novak Djokovic'in vizesi iptal oldu

Avustralya Açık'a sayılı günler kala iptal edilen vizesi mahkeme kararıyla geri verilen Sırp raket Novak Djokovic'e hükmet 'dur' dedi. Koronavirüs aşısı olup olmadığını açıklamayan dünya sıralamasının bir numarasının vizesini Göçmen Bakanı iptal etti. Sırp raketin avukatlarının karara itiraz etmesi bekleniyor.

Avustralya Açık öncesi Sırp raket Novak Djokovic'in karıştığı vize krizinde yeni perde açıldı. Avustralya Göçmenlik Bakanı Alex Hawke yaptığı açıklamada Djokovic'in vizesi iptal etmek için yetkisini kullandığını bildirdi.

Bakan Hawke yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bugün, Göç Yasası'nın 133C(3) maddesi uyarınca, Bay Novak Djokovic'in vizesini kamu yararı, düzen ve sağlık uyarınca iptal etmek için yetkimi kullandım. Bu karar, Federal Devre ve Aile Mahkemesi'nin 10 Ocak 2022 tarihli ve usule ilişkin adalet gerekçesiyle önceki bir iptal kararını bozan emirlerini takip etti. Bu kararı verirken, İçişleri Bakanlığı, Avustralya Sınır Gücü ve Bay Djokovic tarafından bana sağlanan bilgileri dikkatle inceledim. Morrison Hükümeti, özellikle COVID-19 salgınıyla ilgili olarak Avustralya sınırlarını korumaya kararlıdır. Giderek daha zorlu operasyonel ortamlarda Avustralya'nın çıkarlarına hizmet etmek için her gün çalışan İçişleri Bakanlığı ve Avustralya Sınır Gücü görevlilerine teşekkür ediyorum."

Avustralya hükümeti açıkladı: Novak Djokovic'in vizesi iptal oldu

3 YIL VİZE ALAMAYACAK

Avustralya Göçmen Bakanı Alex Hawke'nin kullandığı yetki ile Djokovic'in vizesinin iptal edilmesi sonrası Sırp raket 3 yıl boyunca ülkeye giremeyecek. Gelen son haberler Djokovic'in avukatlarının karara itiraz etmek için hemen hazırlıklara başladığını gösteriyor. Djokovic'in avukatları itiraz sürecinin haftasonu sonuçlanarak Avustralya Açık'ın başlamasından önce karar çıkmasını umuyorlar.

NE OLMUŞTU?

Koronavirüs aşısı olup olmadığını açıklamayan Djokovic, Melbourne'da yapılacak Avustralya Açık'a tıbbi muafiyet kararıyla katılacağını bildirmişti.

Melbourne'a ulaştıktan sonra muafiyet kararı kabul edilmeyen ve ülkeye giriş vizesi iptal edilen Djokovic, mültecilerin tutulduğu otele gönderilmişti.

Avustralya Açık'ta 9, kariyerinde 20 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Djokovic, vize iptaline itiraz ederek kararı federal mahkemeye taşımıştı.

Avustralya Federal Devre ve Aile Mahkemesinde görülen davada, Djokovic haklı bulunmuş, Avustralya hükümetinin vize iptali kararı kaldırılmıştı.

"İNSAN HATASINDAN KAYNAKLANDI"

Vize başvuru için doldurduğu göçmenlik formunda Avustralya'ya gelmeden önce yurtdışına seyahat ettiğini belirtilmemesinin yanlış olduğunu kabul eden Djokovic, ancak kasıt bulunmadığını, bu durumun "insan hatası"ndan kaynaklandığını kaydetti.

Djokovic'in formlarda, Avustralya'ya uçuşundan 14 gün önce başka bir ülkeye seyahat edip etmediği sorusuna, gitmediği yönünde cevap verdiği ortaya çıkmıştı.

Avustralya hükümeti açıkladı: Novak Djokovic'in vizesi iptal oldu ile ilgili etiketler Avustralya Vize novak djokovic avustralya açık
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.