Avustralya asgari ücret ne kadar 2022? Ev, araba ve alkol fiyatları!

2022 yılına girmemizle birlikte, Türkiye dışındaki ülkelerin yeni yılda asgari ücret zamlarının ne kadar olacağı büyük bir merakla araştırılıyor. 2022'de asgari ücret miktarı merak edilen ülkelerin başında da Avustralya geliyor. Peki, Avustralya asgari ücret ne kadar 2022? Detaylar haberimizde...

Diğer ülkelerin asgari ücret tutarları pek çok vatandaş tarafından merakla araştırılıyor. Asgari ücretin ne kadar olduğu merak edilen ülkelerin başında da Avustralya geliyor. Avustralya'da yaşamak, çalışmak isteyen veya turistik amaçlı ziyaret etmeyi düşünen vatandaşlar Avustralya'da asgari ücretin ne kadar olduğuna yönelik araştırmalar yapıyor. Detaylar haberimizde...

Avustralya asgari ücret ne kadar 2022? Ev, araba ve alkol fiyatları!

AVUSTRALYA ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Avustralya asgari ücreti 2021 konusu, Avustralya'nın Dünya'da en fazla asgari ücret veren ülkeler listesinde yer almasından dolayı oldukça fazla araştırılıyor. Avustralya asgari ücreti 2 farklı şekilde değerlendirilir. Vasıfsız işçiler ayrı, vasıflı işçiler ayrı asgari ücret tutarlarına sahiptir. Avustralya'da asgari ücret haricinde sektör bazında verilen maaşların ise aslan payı finans sektöründe olurken, en düşük maaşı ise turizm sektörü çalışanları alır.

Avustralya asgari ücreti tüm bilgilerden öncelik semboliktir. Yani sadece belirlenmiştir. İşverenlerin %80'lik bölümü çalışanlarına bu tutardan daha üst seviyelerde maaş vererek; çalışanlarını memnun etmektedir. İş hayatının oldukça akıcı ve verimli geçtiği ülkede, bu sayede refahiyet seviyesi yüksektir.

Avustralya Asgari ücretinin sembolik bir tutar olduğunu, her yıl devlet tarafından vasıflı ve vasıfsız işçilere yönelik farklı şekillerde belirlendiği yukarıda da belirtilmişti. Avustralya asgari ücreti  vasıfsız işçi için 2863 Avustralya doları; vasıflı işçi için 3000 dolardır.

AVUSTRALYA EV FİYATLARI

Avustralya'da ortalama ev fiyatları (metrekare başına) 11 bin AUD'dan başlamaktadır.

AVUSTRALYA ARABA FİYATLARI

Avustralya'da ortalama araba fiyatları (modele göre değişmektedir) 15 ile 50 bin AUD arasında değişmektedir.

AVUSTRALYA ALKOL FİYATLARI

Avustralya'da alkol fiyatları içecek çeşitlerine göre değişmekle birlikte 5 ile 60 AUD arasında değişiklik göstermektedir.

Kaynak: Alfahaberajansı 

 

Avustralya asgari ücret ne kadar 2022? Ev, araba ve alkol fiyatları! ile ilgili etiketler Avustralya asgari ücret 2022
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.