Avustralya 2022'ye kadar uluslararası turist kabul etmeyecek

Avustralya'da pandemi sebebiyle uygulanan kısıtlamalar bir süre daha devam edecek. Turizmdeki pandemi öncesi canlılığı kontrollü bir şekilde geri getirmek isteyen hükümet, çalışma vizesi süren göçmen işçiler ve üniversitelerde eğitim gören yabancı öğrenciler haricinde kalan uluslararası turistlere yeni yıldan önce kapı açmayacak.

Ülkenin başbakanı Scott Morrison, geçtiğimiz hafta açıklamada bulunarak 2021 boyunca uluslararası turistlere ülkeye ziyaret izni sağlamayacaklarını duyurdu.

 

Geçtiğimiz yılın Mart ayından bu yana pandemiden dolayı sıkı seyahat kısıtlamaları uygulamaya devam eden Avustralya, ülkeye giriş iznini bir süre daha sadece çalışma veya öğrenci vizesine sahip olan yabancılara vermeye devam edecek.

 

Morrison, ülkenin hedeflenen aşılama oranına yaklaşmak üzere olduğunu, hedeflenen aşılama tamamlandığında uluslararası seyahatlerde de normalleşmeye gidilmesinin beklendiğini aktardı. Uluslararası turistlerin ülkeye kabul edilişi, Avustralya'da 16 yaş üzeri nüfusun en az yüzde 80'i iki doz koronavirüs aşısı olduktan sonra gündeme gelecek.

 

EĞİTİM VE TURİZM SEKTÖRLERİ ÜLKENİN NORMALLEŞMESİNİ BEKLİYOR

 

Ülke pandemi kısıtlamaları nedeniyle 2. Dünya Savaşı'ndan beri en az göçmen giriş çıkışını da kaydetmiş oldu. Uluslararası öğrencilerden sağladıkları gelirler azalan üniversiteler de koronavirüs salgınının sebep olduğu seyahat yasaklarından ağır şekilde nasibini aldı. Ülkenin eğitim sektörü temsilcileri, sınırların açılması geciktikçe öğrencilerin eğitim için başka ülke üniversitelerini tercih edeceklerinden endişe duyduklarını belirtiyor.

 

Ancak başbakan Morrison pandemi kısıtlamalarının seyahatler için esnetilmeyeceğini belirtirken, 2021'in kalan ayları boyunca kalifiye göçmen çalışanlar ve halihazırda ülkede eğitimini sürdüren öğrencilere çift aşılı oldukları sürece ülkeye girişte öncelik sağlanacağını ifade etti.

 

Turizmden 2019 yılında 45 milyar dolar gelir elde eden Avustralya'da sektör temsilcileri, pandemi öncesindeki canlılığa dönülmesi yolunda uluslararası turistlerin Mart ayından önce ülkeye kabul yolunun açılmasını talep ediyor.

 

VAKA SAYISI VE HASTANEYE YATIŞ ORANI YÜKSELDİKTEN SONRA AŞILAMA HIZ KAZANDI

 

Delta varyantı Haziran ayında yaygın görülmeye başladıktan sonra Avustralya hükümeti aşılamayı hızlandırmak için çabalarını arttırmıştı.

 

Ülkenin en büyük ikinci eyaleti olan Victoria'da geçen hafta Salı günü kaydedilen 1763 yeni vaka, herhangi bir eyalette bir günde kaydedilen en çok vaka oldu. Bir önceki en yüksek sayı, Sydney'nin de yer aldığı Yeni Güney Galler eyaletinde 10 Eylül'de 1599 ile kaydedilmişti. Ülkenin en kalabalığı olan eyalette hastane doluluk oranları yine aynı ayda tavan yapmıştı. Aşılamanın en çabuk gerçekleştiği eyaletteki Sydney havaalanının, ülkenin sınırlarını açması durumunda uluslararası turistleri kabul eden ilk havaalanı olması bekleniyor.

Avustralya 2022'ye kadar uluslararası turist kabul etmeyecek ile ilgili etiketler Avustralya Avustralya Başbakanı Scott Morrison seyahat kısıtlaması pandemi turizm sektörü
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.