Avukatlara farkındalık çağrısı!

Hukuk Akademi Derneği (HAD) avukatlık mesleğinin sorunlarını masaya yatırmak üzere 6 Ocak Cumartesi günü yeni bir panel düzenleyecek. Dernek başkanı Ömer Lütfü Avşar düzenleyecekleri panelle ilgili bilgi verdi.

Hukuk Akademi Derneği (HAD) adalet sisteminin en çok tartışılan gündem maddelerinden avukatlık mesleğinin sorunlarını masaya yatırmak üzere 6 Ocak Cumartesi günü yeni bir panel düzenleyecek.

Süreci başından beri yöneten Dernek Başkanı Avukat Ömer Lütfü Avşar panelle ilgili şunları söyledi:

"Mesleğimizin bir kamu hizmeti olduğu bilinci kaybolmaya başladı. Sadece avukatların yetkisinde olan işlerin dolaylı düzenlemeler ile diğer meslek gruplarına devredilmesi nedeni ile itibarsızlaştırılma süreci de maalesef hız kazandı.

Bu nedenle ekim başından beri mesleğimizin sorunlarının gündeme gelmesi için bir seferberlik başlattık ki bu çalışmalarımız Ankara Barosu ve Türkiye Barolar Birliği üzerinde ancak etki göstermeye başladı. Hatta bizim çok önceden duyurduğumuz panelimizle aynı gün aynı saatte bir panel dahi düzenliyorlar.

Baro yönetimlerini, biz tüm avukatların benimsediği siyasi görüşlerimiz belirler. Ancak Demokratik Sol Avukatların oyları ile yönetime gelen mevcut TBB ve Ankara Barosu yönetiminin maalesef son dönemde diğer siyasi yapılarla çirkin ve taraflarınında asıllarını inkar içinde olduğu ittifaklar içinde olduğu da artık alenileşmiştir.

Biz avukatlık mesleği kaybettirilenleri geri kazanana, gereken saygınlığa ve itibara tekrar kavuşana kadar bu seferberliğe devam edeceğiz. Tüm değerli meslektaşlarımızı mesleğimizi hakettiği seviyeye getirme adına bu yolda Cumartesi günü Holiday Inn Kavaklıdere otelinde ‪14:00’de‬ gerçekleşecek çalışmamıza katılmaya, mesleğimize güç vermeye bekliyoruz. Bursa Barosu Başkanımız Gürkan Altun, eski İstanbul Barosu Başkanımız Turgut Kazan ve Ankara Barosun Başkan Yardımcısı R. Erinç Sağkan da panelimizde konuşmacı olarak bizlerle olacak.’’

Avukatlara farkındalık çağrısı! ile ilgili etiketler avukat ömer lütfü avşar farkındalık çağrısı hukuk akademi derneği
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.