Avukat Epözdemir: Fethi kabir için itiraz hakkımızı kullanacağız!

Cem Garipoğlu tarafından öldürülen, Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili tartışmalar ve hukuki girişimler devam ediyor. Baba Süreyya Karabulut'un isteği üzerine, avukat Rezan Epözdemir'in Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na kabrin açılması başvurusu takipsizlikle sonuçlanmıştı. Avukat Epözdemir, SuperHaber'e yaptığı açıklamada, ailenin isteği üzerine 15 gün içerisinde takipsizlik kararına itiraz edeceklerini ve kabrin açılması talebini yineleyeceklerini söyledi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye'yi ayağa kaldıran ve günlerce konuşulan Münevver Karabulut cinayeti tekrar gündeme geldi.

GARİPOĞLU'NUN CEZAEVİNDE İNTİHAR ETTİĞİ AÇIKLANMIŞTI!

İstanbul Bahçeşehir'de bir villada öldürülen Münevver Karabulut'un parçalanmış cesedi, 3 Mart 2009'da Etiler'de bir çöp konteynerinde bulunmuştu. Korkunç olaydan aylar sonra teslim olan Cem Garipoğlu, Münevver Karabulut'u öldürdüğü gerekçesiyle 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Cem Garipoğlu'nun, 10 Ekim 2014'te kaldığı Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde intihar ettiği açıklanmıştı. Yapılan otopsinin ardından Garipoğlu toprağa verilmişti.

Avukat Epözdemir: Fethi kabir için itiraz hakkımızı kullanacağız!

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu 

SAVCILIK CEM GARİPOĞLU'NUN MEZARININ AÇILMASI iSTEĞİNE TAKİPSİZLİK VERDİ!

Bu gelişmelerden sonra baba Süreyya Karabulut, Cem Garipoğlu'nun ölmediğini ve cezaevinden kaçırıldığını öne sürmüştü. Karabulut, “İçimdeki derin şüphe dinmedi. Çünkü bize sadece cesedin fotoğrafları gösterildi" demişti. Baba Karabulut'un isteği üzerine, geçtiğimiz günlerde avukatı Rezan Epözdemir aracılığı ile  Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na kabrin açılması başvurusu takipsizlikle sonuçlanmıştı. Savcılığın takipsizlik kararında, "Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'nce yapılan incelemede, ölen şahıstan alınan DNA profili ile Cem Garipoğlu'nun anne ve babasından alınan DNA örnekleri arasında yüzde 99.99 uyum olduğu" belirtilerek, kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği açıklamıştı. 

BABA SÜREYYA KARABULUT CEM GARİPOĞLU'NUN MEZARININ AÇILMASINI İSTİYOR!

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği karar sonrası Baba Süreyya Karabulut'un, mezarın açılması kararından vazgeçmediği öğrenildi. Bana Karabulut'un aile çevresine, aldığı özel bilgiler üzerine, Cem Garipoğlu'nun intihar etmediğini, aksine yurt dışına kaçırıldığını öğrendiğini söyleyerek, mezarın açılmasını ve yeniden DNA örnekleri alınmasını istediği ifade edildi.

AVUKAT REZAN EPÖZDEMİR SUPERHABER'E KONUŞTU!

Öte yandan Karabulut Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir, SuperHaber'e yaptığı açıklamada, ailenin isteği üzerine 15 gün içerisinde takipsizlik kararına itiraz edeceklerini ve kabrin açılması talebini yineleyeceklerini söyledi. Avukat Epözdemir açıklamasında, “Tabii bizler avukatız ve avukatın temel borcu da özen iş görme borcudur. Avukat müvekkilinin talimatları ile bağlıdır. Müvekkil Süreyya Karabulut da yaklaşık bir ay kadar önce, Cem Garipoğlu'nun ölmemiş olma ihtimaline istinaden, vicdanen de rahatlamak için, "Fethi kabir" yapılmasını istedi.

Avukat Epözdemir: Fethi kabir için itiraz hakkımızı kullanacağız! - Resim : 2

Avukat Rezan Epözdemir

"MÜVEKKİL YAZILI TALİMATI DA VERDİ!"

Mezarın açılabilmesi için, gerekli hukuki başvuruların yapılmasını istedi. Biz de bu konuda hukuki başvuruların yapılabilmesi için, yazılı bir talimat rica ettik. Yazılı talimatı da verdi. Avukat olarak bizim görevimiz nihayetinde, bu hukuki başvuruları yapmak ve gerekli hukuki mekanizmalara başvurmak. Biz de Silivri Cumhuriyet Bsşsavcılığı'na, bu konuda başvurumuzu ikame ettik. Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 87. maddesinin, 4. fıkrasına göre, mezarın açılmasını, fethi kabir işleminin yapılmasını talep ettik. Yeni bir savcılık şikayeti ikame ettik. Ve buna ilişkin talebimizi, bu kapsam da başsavcılık makamına sunduk." dedi.

"15 GÜN İÇERİSİNDE İTİRAZ HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ!”

Avukat Epözdemir açıklamasının devamında, "Başsavcılık bu talebimizi geldiğimiz nokta itibari ile reddetmiş. Fakat bu karar nihai bir karar değil. Günün sonunda, bir savcılık kararı ile kovuşturma olmadığına dair karar da keza öyle. Dolayısı ile bu karara ilişkin olarak, biliyorsunuz Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz hakkımız var 15 gün içerisinde. Dolayısı ile bir sulh ceza hakimliği nezdinde itiraz hakkımızı kullanacağız. Müvekkilin talimatı uyarınca, adaletin tecellisi, maddi gerçekliğin ortaya çıkması için, mutlaka ve mutlaka Sulh Ceza Hakimliği'ne, hak arama özgürlüğü ve hukuk devletinin gereği olarak bu itiraz hakkı neticesinde, sonuna kadar hukuki hukuki girişimlerimizi sürdüreceğiz. Henüz bize karar tebliğ olmadı. Tebliğ olur olmaz, yasal süre içerisinde de, yasal itiraz hakkımızı kullanacağız. Sonuçta bu dosyanın tarafı asillerdir. Müvekkilden de böyle bir talep gelince, bizim bunu karşılamaktan başka yapabileceğimiz hukuken bir şey yok. Bizler avukatız, talimatla bağlıyız. Bizlerde özen iş görme borcumuz doğrultusunda döndük ve bu hukuki girişimde bulunduk. Şimdi kararın tarafımıza tebliğini bekliyoruz. Tebliğden sonra da sulh ceza hakimliği nezdinde de, Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz hakkımızı kullanacağız." şeklinde konuştu.

Avukat Epözdemir: Fethi kabir için itiraz hakkımızı kullanacağız! ile ilgili etiketler Münevver Karabulut Cem Garipoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.