Avrupa'nın yüzüne gerçeği tokat gibi vurmuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'e 'objektifliği' için teşekkür etti. Stoltenberg önceki gün Avrupa ordusu kurma hayallerindeki AB'yi desteklediklerini ancak bunun yeterli olmayacağını ifade etmiş ardından da "Avrupa'yı AB üyesi olmayan Türkiye, ABD ve İngiltere koruyor" demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Türkiye'nin NATO için önemini vurgulayan açıklamaları nedeniyle Twitter'dan bir mesaj yayımladı.

Objektif değerlendirmeleri dolayısıyla NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'e teşekkür eden Erdoğan, İngilizce yayımladığı mesajında Türkiye'nin bir NATO müttefiki olarak tüm sorumluluklarını yerine getirmeye ve küresel barış ve güvenliğe hizmet etmeye devam edeceğinin altını çizdi.

 

STOLTENBERG NE DEMİŞTİ?

AB'nin nüfusunun yüzde 90’ının NATO üyesi ülkelerde yaşadığı halde paktın savunma harcamalarının yalnızca yüzde 20’sini karşıladığını ifade eden Stoltenberg, konunun sadece para  da olmadığını asıl meselenin coğrafya meselesi olduğunun altını çizdi. 

Başını Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un çektiği “Avrupa savunmasında özerklik” çabalarını eleştiren Stoltenberg şunları söyledi:

"AB’nin savunma harcamalarını arttırma, yeni askeri kapasite inşa etme ve Avrupa savunma sanayisinin güçlendirilmesi yönündeki çabalarını destekliyorum. Çünkü tüm bunlar Avrupa güvenliği ve transatlantik güvenlik için son derece olumlu. Ancak, bütün bu çabaları, NATO'yu tamamladıkları sürece selamlıyoruz. Avrupa Birliği, Avrupa'yı savunacak durumda değil."

Stoltenberg sonrasında da AB'nin özerklik arzusu ile NATO'yu zayıflatmaması gerektiğini belirterek, bugün Avrupa'yı Türkiye, ABD ve İngiltere'nin koruduğunun altını çizdi. 

Genel Sekreter AB ülkelerine uyarılarını şu ifadelerle sürdürdü:

“Tek başına bir Avrupa ya da tek başına bir ABD’ye inanmıyorum. İzlanda ve Norveç Kuzey Kutbu’na açılan kapılarımız. Türkiye’nin güneyde Suriye ve Irak ile sınırları var. Bu bölgelerin güvenliğini Türkiye üstleniyor. Batıda ABD, Kanada ve İngiltere, Atlas Okyanusu’nun iki yakasını birbirine bağlıyor. Bunların hiçbiri AB üyesi değil

NATO’yu zayıflatmaya, Avrupa ile Kuzey Amerika’yı bölmeye yönelik herhangi bir girişim, yalnızca NATO’yu zayıflatmakla kalmaz, Avrupa’yı da böler. Tek bir ülkenin ya da tek bir kıtanın karşı karşıya olduğumuz sorunları tek başına çözebileceğine inanmıyorum” 

 

Avrupa'nın yüzüne gerçeği tokat gibi vurmuştu ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO jens stoltenberg ab Avrupa ordusu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.