"Avrupa'nın şımarık çocuğu"na yaptırım cevabı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias bugün bakanlığının sosyal medya hesabından bir makale yayınladı. Atina'nın tezlerini tekrarlayan Dendias'a Türk Dışişleri sert yanıt verdi. Dışişleri açıklamasında hiçbir yaptırımın Türkiye'nin egemenlik haklarından taviz vermesine neden olmayacağı belirtildi. "Avrupa'nın şımarık çocuğu" olarak nitelendirilen Yunanistan'a "Er ya da geç Türkiye ile koşulsuz diyaloğa girmelidir." denildi.

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Yunan tezlerini tekrarladığı makalesiyle ilgili olarak "Hiçbir yaptırım Türkiye'nin Meis Adası veya 10 deniz mili kapsayan hava sahası egemenlik haklarından asla taviz vermesine neden olmayacak" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı hesabından paylaşılan makaleye sert cevap verildi.

Paylaşımda, şu ifadeler kullanıldı:

"Avrupa'nın şımarık çocuğu Yunanistan, maksimalist ve gayrimeşru deniz sınırı ve hava sahası iddialarına dayanarak Türkiye'ye yönelik AB yaptırımlarını kışkırtmayı hedefliyor. Hiçbir yaptırım Türkiye'nin Meis Adası veya 10 deniz mili kapsayan hava sahası egemenlik haklarından asla taviz vermesine neden olmayacak. Yunanistan, er ya da geç Türkiye ile koşulsuz diyaloğa girmelidir."

"Avrupa'nın şımarık çocuğu"na yaptırım cevabı ile ilgili etiketler Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Nikos Dendias Meis Adası
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.