Avrupa'nın Rusya'ya yaptırımlarında yeni gelişme: Rusya'ya vize yasağı gelecek mi?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken Avrupa ülkelerinin yeni yaptırımlara hazırlandığı öğrenildi. Ortaya çıkan son iddiaya göre Avrupa Birliği, 2007'de Rusya ile imzalanan vize kolaylaştırma anlaşmasını askıya almayı görüşecek. Öte yandan AB'de yıl sonuna kadar ek kısıtlamaların yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Moskova'nın Ukrayna'daki askeri operasyonuna yanıt olarak, birkaç üye ülke, bloğa giren Rus vatandaşlarının yasaklanması veya ağır kısıtlamalar için aktif olarak kulis yapıyor.

Üst düzey bir AB yetkilisi Financial Times gazetesine verdiği demeçte , "Rus turistlerin şehirlerimizde, marinalarımızda dolaşması uygun değil. Rus halkına bu savaşın iyi olmadığı, kabul edilebilir olmadığı yönünde bir sinyal göndermeliyiz” dedi.

Anlaşmanın askıya alınması, tüm AB vizelerine başvuru sürecini daha karmaşık ve pahalı hale getirecek, ayrıca bekleme sürelerini artıracak.

Bir AB yetkilisinin FT'ye aktardığına göre yıl sonuna kadar ek kısıtlamaların kabul edilmesi bekleniyor.

BAZI ÜLKELER HALİHAZIRDA DURDURDU

Polonya, Çek Cumhuriyeti, Estonya ve Letonya gibi ülkeler Rus vatandaşlarına vize vermeyi çoktan durdurdu.

Estonya Başbakanı Kaja Kallas bu hafta Rus turistlerin ülke için bir güvenlik tehdidi oluşturduğunu ve seyahat yasağının bazı Rusları Kremlin'e "baskı yapmaya" teşvik edebileceğini söyledi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve AB'nin üst düzey diplomatı Josep Borrell de dahil olmak üzere diğerleri, Rus gezginlerin tamamen yasaklanmasına karşı çıktılar.

Bloğun, hükümetlerinin eylemleri için sıradan Rusları cezalandırmaması gerektiğini savundular.

Moskova önerilen önlemleri “açık milliyetçilik” ve yabancı düşmanlığı olarak niteledi.

Kremlin, “sağduyu” nun eninde sonunda galip geleceğine dair umudunu da dile getirdi.

Avrupa'nın Rusya'ya yaptırımlarında yeni gelişme: Rusya'ya vize yasağı gelecek mi? ile ilgili etiketler Avrupa Birliği Rusya Vize
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.