Avrupa'nın göbeğinde insanlık dışı olay

Avrupa ülkelerinin Orta Doğu'dan gelen mültecilere yaptığı skandal müdahalelere bir yenisinin daha eklendiği ortaya çıktı. Bosna Hersek-Hırvatistan sınırında Hırvat polisinin bir Afgan mülteciye cinsel tacizde bulunduğu öğrenildi. Avrupa Komisyonu, olaya sert tepki gösterirken, sorumluların cezalandırılması için Hırvat makamlarına çağrı yaptı.

Hırvatistan-Bosna Hersek sınırında ortaya çıkan bir cinsel taciz olayı mültecilere yapılan kötü muamelenin yeni bir örneği oldu. Danimarka Mülteci Konseyi'nin ortaya çıkardığı olaya göre, Hırvatistan sınırında polis ekipleri bir grup mülteciyi silahlarını doğrultarak durdurdu. Görgü tanıkları, aralarında 2 çocuğun da bulunduğu 4 kişilik Afgan mülteci grubunu durduran polislerin sığınma talebine rağmen mültecilerin elindeki belgeleri yırttıkları ve güldüğünü belirtti.

Polisin tacizine maruz kalan kadın o anları şöyle anlattı:

"Bize hakaret edip yanımızdaki yaşlı ve çocuklara tokat attılar. Sonra ceplerimizi boşatmamızı istediler. Sonra beni kenara çekip üzerimi aramaya başladı. Bana dokunmaması konusunda ısrar ettim ama bana nedenini sordu. Ben de ona Müslüman bir kadın olduğumu ve başka bir erkeğin bana dokunmasının haram olduğunu anlattım. Polis memuru bana tokat attıktan sonra 'Madem Müslümansın neden Bosna'da Müslümanlarla kalmak yerine Hırvatistan'a geliyorsun' diye sordu."

"ÜZERİMDEKİLERİ ZORLA ÇIKARDI"

Hırvat polisinin tacizine maruz kalan Afgan kadın, polisin zorla üzerindeki ceketi ve kıyafetlerini çıkarmaya çalıştığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Ceketimi çıkarttıktan sonra vücuduma dokundu ve o an ağlamaya başladım. Polise bana daha fazla dokunmaması için 50 Euro teklif ettim ama bunu reddederek tişörtümü çıkarmaya çalıştı. Polis, ağmayı kesmezsem beni boğacağını söyledi. O an çok korktum ve ağlamayı kestim.

POLİSTEN İĞRENÇ TEKLİF

Hırvat polisinin Afgan sığınmacı kadına iğrenç müdahalesi bununla da sınırlı kalmadı. Sınırdan geçem mülteci grubunu bir kez daha durduran başka bir Hırvat polisi ise Afgan kadını çıplak bir şekilde aramak istedi. Talihsiz kadının tüm ısrarlarına rağmen zorla üzerindekileri çıkarmaya çalışan polis, kadına önce tokat attı sonra da taciz etti. Afgan mülteci o anda çok korktuğunun altını çizerek, polisin "Eğer istersen baş başa kalabileceğimiz bir yere gidebiliriz" dediğini aktardı.

Öte yandan Hırvat polislerinin sınırı geçmeye çalışan sığınmacılara şiddet uyguladığı ve Bosna Hersek'e gitmeleri için bağırdığı öğrenildi.

AVRUPA KONSEYİ'NDEN SERT TEPKİ

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre Hırvat polisinin sığınmacılara uyguladığı iddia edilen taciz ve şiddete Avrupa Konseyi'nden sert tepki geldi. Avrupa Konseyi yaptığı açıklamada Hırvatistan makamlarının olayı tüm yönleriyle araştırarak sorumluları cezalandırması gerektiğinin altını çizdi. Öte yandan yapılan açıklamada konuyla ilgili Hırvat makamlarıyla temas halinde oldukları belirtildi.

Avrupa'nın göbeğinde insanlık dışı olay ile ilgili etiketler Sığınmacı Mülteci Hırvatistan polis Taciz Kadın
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.