Avrupalıları ekonomik korku sardı

Her dört Avrupalıdan biri finansal durumlarını “güvencesiz” olarak tanımlıyor, yarısından fazlası bunun önümüzdeki aylarda böyle olacağı konusunda ciddi bir risk görüyor ve bir ankete göre %80'i şimdiden zor harcama seçimlerine zorlandı.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

İBRAHİM ACAR

Yüksek enerji fiyatları, yaygın enflasyon ve Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşının yol açtığı yaşam pahalılığı krizi, kontrolünü sıkılaştırırken, Fransız yoksullukla mücadele STK'sı Secours Populaire için altı ülkeli anket, “kıtanın eşiğinde olduğuna dair endişe verici bir tablo çizdi.
Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, Polonya ve Birleşik Krallık'taki 6.000'den fazla kişinin yarısından fazlası (%54), anketör Ipsos'a satın alma güçlerinin son üç yılda çoğunlukla daha yüksek gıda, yakıt, ısınma ve ısınma nedeniyle düştüğünü söyledi.
Ankete katılanların %68'inin harcama güçlerinin 2019'dan bu yana "çok" veya "biraz" düştüğünü söylediği Yunanistan, bunu %63'ü Fransa, %57'si İtalya, %54'ü Almanya, %48'i izledi. İngiltere ve Polonya'da %38.

Ankete katılanların yaklaşık %80'i, seyahati (%62) veya ısınmayı (%47) azaltmak, arkadaşlarından veya ailesinden borç almak (%42), ikinci bir iş bulmak (%40) gibi önemli tavizler vermek zorunda kaldıklarını söyledi. ve öğün atlama (%29).
Altı ülke genelinde, %64'ü zaten yapabileceklerini azalttıkları için artık "sıklıkla" veya "bazen" bir sonraki neyi keseceklerine karar veremediklerini, %28'i ay ortasına kadar fazla çekildiğini ve %27'si sık sık veya bazen evlerini kaybetmekten korktular.
Ortalama olarak, altı ülkede yanıt verenlerin yaklaşık %27'si mali ve maddi durumlarının "beklenmeyen bir harcamanın her şeyi değiştirebileceği" olarak tanımlanan "güvencesiz" olduğunu söylerken, %55'i dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Ancak gelecek birçokları için daha kötü görünüyordu: Avrupalıların çoğunluğu (%55) önümüzdeki aylarda çok veya bir şekilde önemli bir güvencesizliğe düşme riskiyle karşı karşıya olduklarını hissettiklerini söyledi – beşte biri (%17) bu olasılığı çok düşük olarak değerlendirdi. yüksek.

İtalyanlar ve Yunanlılar, sırasıyla %70 ve %68 ile çok veya biraz endişeli olarak en endişelilerdi. İngiltere'de yanıt verenlerin yaklaşık %47'si, güvencesizlik riskinin önemli olduğunu düşündüklerini ve Fransa'dakilerin %42'si olduğunu söyledi.

Anket, özellikle ebeveynlerin baskı hissettiklerini gösterdi. Altı ülkedeki büyük bir çoğunluk (%72), çocuklarının yaşam kalitesini korumak için kendi boş zaman aktivitelerini (%76), saç ve güzellik bakımlarını (%72) ve kıyafet bütçelerini (%72) kıstıklarını söyledi.
Altı ülkedeki ebeveynlerin neredeyse yarısı (%48) çocuklarını beslemek için düzenli olarak kendi yiyeceklerini kestiklerini söylerken, %66'sı geziler ve tatiller de dahil olmak üzere çocuklarının etkinliklerini dizginlemek zorunda kaldıklarını söyledi.

Ortalama olarak, ebeveynlerin %49'u – Birleşik Krallık'ta %50 dahil – gelecekte çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamamaktan endişe duyduklarını söylerken, %33'ü çocuklarının diyetinin istedikleri kadar çeşitli olmasını sağlayamadıklarını söyledi. beğenmek.

Çalışma, yoksulluğa düşme riskinin en yüksek olduğu gruplar açısından ülkeler arasında çarpıcı farklılıklar gösterdi: Almanya'da emekliler (%61), İtalya'da genç insanlar (%57) ve Birleşik Krallık'ta tek ebeveynli aileler ( %55).

Avrupalıları ekonomik korku sardı ile ilgili etiketler Yunanistan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.