Kokoreçimizi sağlıksız bulup böcek yemeye başlayan AB'ye Alman medyasından büyük övgü...

2000'li yıllarda Türkiye'nin AB üyeliği masadayken sakatatların insan sağlığına zararlı olduğunu söyleyip bizim kokoreçimiz beğenmeyen AB'nin sofrasına un kurdunun kurutulmuş larvası girmeye hazırlanıyor. 'Yenilikçi gıda' ve 'güvenli yiyecek' etiketleriyle market raflarında ve restoran menülerinde yerini alan larvalara Alman haber kanalı DW övgü dizdi. Sarı un kurdu larvalarını protein deposu olarak sundular.

Türkiye'nin AB üyeliği masadayken bizim kokoreçimizin insan sağlığına zarar olduğu belirtilerek, tartışma konusu olmuştu. 2000'li yıllarda böyle düşünen Avrupa Birliği ülkeleri şimdi sarı un kurdunun kurutulmuş larvalarını yemek konusunda anlaştı.

LARVALAR YENİLİKÇİ GIDA, GÜVENLİ YİYECEKMİŞ...

Avrupa Birliği'ne (AB) üye 27 ülke, literatürde adı 'tenebrio molitor' olan sarı renkli un kurdunun kurutulmuş larvasının 'yenilikçi gıda' etiketi ve 'güvenli yiyecek' olduğu notuyla süpermarket raflarında ve restoran menülerinde yerini almasına karar verdi.

Öncesinde Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu, Ocak 2021'de sarı un kurdunun insanlarca yenilmesinin güvenli olduğuna karar vererek gıda tüketim maddesi olmasının yolunu açmıştı.

Kokoreçimizi sağlıksız bulup böcek yemeye başlayan AB'ye Alman medyasından büyük övgü...

BURGERİ, BİSKÜVİSİ VE ÇİKOLATASINI DA YAPACAKLAR

Buna göre kurutulduğunda yer fıstığı gibi bir tadı olan un kurdunun burgeri, şeyki, bisküvisi ve hatta çikolatasını üretmek de mümkün olacak.

11 BÖCEK BAŞVURUSU DAHA YAPILDI

Un kurduyla ilgili kararın gelecek haftalarda resmileşmesinin beklendiğini açıklayan Komisyon, AB'de böceklerin 'yenilikçi gıda' haline gelmesine yönelik şimdiki halde 11 başvuru daha bulunduğunu ve bunların Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu tarafından değerlendirileceğini duyurdu.

Kokoreçimizi sağlıksız bulup böcek yemeye başlayan AB'ye Alman medyasından büyük övgü... - Resim : 2

ALMAN HABER KANALI 'PROTEİN DEPOSU' DİYEREK ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Alman haber kanalı DW de, fırınlar, un fabrikaları, un değirmenlerinde rastlanan ve unla beslenen bir böcek türü olan un kurdunu 'geleceğin besini' ve 'protein deposu' olarak lanse etti.

"AB'Yİ ANLAMAK DA ZOR, SAKATAT-KOKOREÇ YASAK, BÖCEK SERBEST"

AB'nin kurt larvalarını yemeye başlamasının açıklanmasının ardından vatandaşlar "AB yi anlamakta zor. Sakatat- kokoreç yasak, böcek serbest" açıklaması yaptı. İşte Alman haber kanalı DW'nin övgüler dizerek 'protein deposu' olarak sunduğu böcekleri yemeye başlayan AB'ye Türk vatandaşlardan gelen tepkiler...

Kokoreçimizi sağlıksız bulup böcek yemeye başlayan AB'ye Alman medyasından büyük övgü... - Resim : 3

Kokoreçimizi sağlıksız bulup böcek yemeye başlayan AB'ye Alman medyasından büyük övgü... - Resim : 4

Kokoreçimizi sağlıksız bulup böcek yemeye başlayan AB'ye Alman medyasından büyük övgü... - Resim : 5

Kokoreçimizi sağlıksız bulup böcek yemeye başlayan AB'ye Alman medyasından büyük övgü... - Resim : 6

Kokoreçimizi sağlıksız bulup böcek yemeye başlayan AB'ye Alman medyasından büyük övgü... - Resim : 7

 

 

 

 

 

Kokoreçimizi sağlıksız bulup böcek yemeye başlayan AB'ye Alman medyasından büyük övgü... ile ilgili etiketler Avrupa Birliği un kurdu nedir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.