"Avrupalı ve Amerikalı turist göreceğiz"

Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte sektör liderleri ve yöneticileri beklentilerini açıklamaya devam ediyor. Pandeminin ardından Rusya ve Ukrayna savaşının başlamasıyla bu yıl turizmcilerin beklentileri Avrupalı ve Amerikalı turistlerin Türkiye'yi seçeceği yönünde.

Geçtiğimiz günlerde 2022 yıl sonu turizm gelirini 35 milyar dolar olarak açıklayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan sonra sektör liderlerinden yeni tahminler de gelmeye devam ediyor. Bloomberg HT calı yayınına katılan Nebi Ozan Özdemir, bu yaz sezonunda İstanbul'da son zamanlarda görülmeyen Avrupa ve Amerikalı turistlerin olabileceğini belirtti. Ayrıca Özdemir, yaz aylarında yüzde 85 doluluk oranına ulaşabileceklerini bildirdi.

 

"FİYATLAR YABANCIYA UYGUN FAKAT TÜRKLERE FAZLA GELEBİLİR"

Türk halkını biraz geri planda bıraktıklarını ve tam anlamıyla yabancı misafirlerine odaklandıklarını ifade eden Özdemir, "Birçok otel ve restoran fiyatlarını yaparken ona göre kendilerini konumlandırıyorlar. Bizim fiyatlarımız yabancı misafirler için uygun fakat Türk misafirlerimizin çoğu için bu fiyatlar fazla ve ödemekte zorlanabilirler. Oda fiyatlarımızı son 3 ayda yüzde 40-45 oranında artırdık" dedi.

UZUN ZAMANDIR YOKLARDI

 Özdemir, "Turist profili olarak İstanbul'da uzun zamandır Amerikalı, Fransız ve İngiliz misafir çok görmezken önümüzdeki aylardaki rezervasyonlara baktığımda artık Amerikalı misafirlerin geleceğini görüyorum ve bu beni heyecanlandırıyor."diye konuştu.

"Avrupalı ve Amerikalı turist göreceğiz" ile ilgili etiketler turizm Turist
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.