Avrupa’dan kasım rezervasyonları şimdiden yüzde 50 arttı

İlk kez SuperHaber’in gündeme getirdiği Avrupalı turistlerin kışı Türkiye’de geçirsin önerisi tuttu. Alman marketler kış ayları için müşterilerine kampanya ile ucuz Türkiye tatili verirken rezervasyonlar patladı. Rusya'nın enerji vanalarını kapaması nedeniyle kışı soğukta geçirmeye hazırlanan Avrupalı şimdiden kışı atlatmak için Türkiye'deki otellerden rezervasyonlarını yapmaya başladı.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ferhan Ademhan, "Normalde tatil bölgelerindeki tesislerimiz eylül ayından itibaren yüzde 50, Ekim ayına doğru yüzde 80 ve kasım ayında ise tamamen kapılarını kapatıyordu.  Ama bu yıl tesislerimiz tam kapasite çalışacak. Bu yılki turist hedefimizin 40 milyona ulaşacağını düşünüyoruz. Şu ana kadar 26 milyonu aştık. Bu da 35 milyar dolar gelir demektir" dedi.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle enerji sorunu yaşayan Avrupa, kışı soğukta geçirmeye hazırlanırken sorunun çözümü için ise birçok Avrupalı rotasını Türkiye'ye çevirdi.

 Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ferhan Ademhan, bu yıl 40 milyon turist sayısına ulaşılmasının beklenildiğini belirtirken, "Şu ana kadar 26 milyonu aştık. Bu da 35 milyar dolar gelir demektir. Bacasız sanayi demek işte budur" dedi.

Kış ayları için siyasi konjonktür ve dünyadaki gelişmelerin böyle devam etmesi halinde kışın kapalı olan oteller ve boş kalan apart dairelerinin büyük oranda doluluğa ulaşmasını beklediklerini anlatan Ademhan, "Şu an ciddi bir oranda rezervasyon ve kiralamalar başlamış durumdadır" dedi.

Avrupa’dan kasım rezervasyonları şimdiden yüzde 50 arttı ile ilgili etiketler Avrupa Turist Türkiye rezervasyon
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.