Avrupa'da yeni virüs alarmı: Bir ülkede daha görüldü

Koronavirüs salgınının artık hayatımızdan çıkmaya başladığı günlerde Avrupa'da yeni bir hastalık tehlike saçıyor. Maymundan insana bulaşan 'Maymun çiçeği' virüsü ilk olarak İngiltere'de görülmüştü. Hastalık, İspanya'nın ardından Portekiz'e de sıçradı. Açıklanan son verilere göre, İngiltere'de vaka sayısı 9'a yükselirken, Madrid'de 8, Lizbon'da da 5 kişide hastalık tespit edildi.

Avrupa'da maymun çiçeği (monkeypox) hastalığı vakaları artmaya devam ediyor. Maymundan insana geçen endemik bir virüsün neden olduğu nadir bir hastalık olan maymun çiçeği vakaları İngiltere'nin ardından İspanya ve Portekiz'de de görüldü. İngiltere'de vaka sayısı 9'a yükselirken, Madrid'de 8, Lizbon'da da 5 kişide hastalık tespit edildi.

İngiltere'de 2 maymun çiçeği (monkeypox) virüsü vakasının daha tespit edilmesiyle 6 Mayıs'tan bu yana tespit edilen vaka sayısı 9'a çıktı. İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), yeni vakaların virüsünün endemik olduğu bir ülkeyle herhangi bir seyahat bağlantısı olmadığını, bu nedenle bireylerin bulaşma yoluyla enfekte olmasının mümkün olduğunu bildirdi.

Avrupa'da yeni virüs alarmı: Bir ülkede daha görüldü

UKHSA, yeni vakalardan birinin başkent Londra'da, diğerinin ise ülkenin güney doğusunda tespit edildiğini, vaka sayısının 9'a yükseldiğini kaydetti.

Ajans, son maymun çiçeği virüsü vakalarının ağırlıklı olarak eşcinsel ve biseksüel bireyler arasında olduğunu belirterek yeni vakaların daha önce teyit edilmişlerle bağlantısı olmadığı bilgisini paylaştı.

İSPANYA VE PORTEKİZ'DE VAKA ALARMI

İspanya ve Portekiz'de de Sağlık Bakanlıkları, maymun çiçeği virüsü vakalarına karşı alarma geçti.

Orta ve Batı Afrika'da maymundan insana geçen endemik bir virüsün neden olduğu nadir bir hastalık olan maymun çiçeğinin, İspanya'nın başkenti Madrid'de 8, Portekiz'in başkenti Lizbon'da da 5 kişide tespit edildiği açıklandı.

Avrupa'da yeni virüs alarmı: Bir ülkede daha görüldü - Resim : 2

İspanya Ulusal Mikrobiyoloji Merkezi de Madrid'de tespit edilen 8 vakanın maymun çiçeği virüsü olduğu konusunda ortak bir görüş olmasına rağmen kesin sonuçların analizlerin tamamlanmasının ardından belli olacağını duyurdu.

"HER TÜRLÜ OLASILIĞA HAZIR OLMALIYIZ"

İspanya Acil Sağlık Hizmetleri ve Uyarılar Koordinasyon Merkezi Direktörü Fernando Simon, İngiltere'nin ardından Portekiz ve İspanya'da görülen maymun çiçeği vakaları arasında bir bağlantı olup olmadığının da araştırıldığını söyledi.

Avrupa'da yeni virüs alarmı: Bir ülkede daha görüldü - Resim : 3

Simon, "Şu anda çok yeni ancak her türlü olasılığa karşı hazırlıklı olmalıyız. Virüsün bulaşması çok düşük bir olasılık olsa da tamamen dışarıda bırakacağımız bir ihtimal değil. O yüzden temkinli olmalıyız. Tüm olasılıklar için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Avrupa'da yeni virüs alarmı: Bir ülkede daha görüldü ile ilgili etiketler Virüs İngiltere Portekiz İspanya salgın maymun çiçeği vaka
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.