Avrupa'da vakalar artarken o ülke düşüşe geçti!

Avrupa ülkelerinde vaka ve can kaybı sayılarındaki artış sürerken Hollanda'da koronavirüs vakalarında düşüş yaşanıyor. Hollanda'da geçen ay uygulanan "kısmi karantinadan" sonra yeni tip koronavirüs vaka sayısı bir haftada yüzde 32 azaldı.

Hollanda Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsünün (RIVM) yayımladığı haftalık verilere göre, 3 ila 10 Kasım arasında ülkede 43 bin 624 yeni koronavirüs vakası tespit edildi.

Son bir günde 4 bin 695 kişide koronavirüs saptanan ülkede, 27 Ekim-3 Kasım tarihlerinde 64 bin 87 olan vaka sayılarında bir haftada yüzde 32 düşüş oldu.

RIVM tarafından yapılan yazılı açıklamada, vaka sayılarının azalmasının eylül-ekimde hükümet tarafından alından tedbirlerin etkisinden kaynaklandığı değerlendirmesinin yapıldığı vurgulandı.

Açıklamada, koronavirüs'den dolayı hastaneye kaldırılan kişi sayısında geçen hafta 1966, bu hafta ise 1520 arttığı ifade edildi.

Ülkede koronavirüs vaka sayısı 419 bin 412'ye yükseldi, ölenlerin sayısı ise 8 bin 141'e ulaştı.

AA

Avrupa'da vakalar artarken o ülke düşüşe geçti! ile ilgili etiketler Avrupa Hollanda vaka sayısı kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.