Avrupa’da Pfizer aşı teslimatlarında gecikme

Norveçli sağlık yetkilileri, BioNTech ve ABD'li ilaç şirketi Pfizer'in geliştirdiği koronavirüs aşısının Norveç ve Avrupa'ya teslimatlarının azalacağını duyurdu. Şirketin üretim kapasitesini artıracağı ifade edildi.

Norveç Halk Sağlığı Dairesi (FHI), BioNTech ve ABD’li ilaç şirketi Pfizer tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının Avrupa genelinde ve Norveç’te teslimatlarında azalma ve gecikme olacağını duyurdu.

FHI, Norveç'e yapılacak teslimatların yüzde 18 oranında azalacağını belirtti. FHI’den yapılan açıklamada, “Söz konusu azalma, Avrupa ülkelerini de etkileyecektir. Pfizer’ın üretim kapasitesini yılda 1,3’ten 2 milyar doza çıkarmasının ne kadar süreceği henüz belli değil” denildi.

FHI Bulaşıçı Hastalıklar Önleme Uzmanı Geir Bukholm, FHI’nin söz konusu değişiklikten bugün haberdar edildiğini duyurdu.

 
(DHA)

Avrupa’da Pfizer aşı teslimatlarında gecikme ile ilgili etiketler Norveç BioNTech
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.