Avrupa'da ligler ne zaman başlayacak? 5 dev ligde son durum...

Avrupa futbolu koronavirüs salgını sebebiyle kesintiye uğradı. İngiltere, Almanya, İspanya, İtalya ve Fransa'da ligler ne zaman başlayacak? Avrupa'da yöneticilerin yaptığı plan ortaya çıktı. İşte Avrupa'da maçların başlama tarihi ve planlar..

Virüs giderek yayılıyor. Dünyada birçok önemli spor organizasyonu, koronavirüs salgını sebebiyle ertelendi. Birçok yıldız futbolcu salgın sebebiyle karantinada. İnsanların hayatı gibi sporu da felç eden COVID-19 salgınının kol gezdiği şu günlerde Avrupa'da liglerin yeniden başlaması için geri sayıma geçildi. Avrupa'da ligler ne zaman başlayacak? Hangi ligde nasıl bir plan var? 

Avrupa'da ligler ne zaman başlayacak? 5 dev ligde son durum...

AVRUPA'DA LİGLERLE İLGİLİ NASIL BİR PLAN VAR?

Almanya'da 9 Mayıs'ta liglerin kaldığı yerden devam etmesi gibi bir fikir var. Kulüpler, zaten küçük gruplar halinde antrenman yapıyorlar. 23 Nisan'da kulüplerle ile Almanya Futbol Ligi yönetimi arasında yapılacak videokonferans sonrasında bazı güncellemeler olabilir.

İngiltere için 8 Haziran hedefi var
İngiltere Premier Lig'de maçların 8 Haziran'da yeniden başlaması hedefleniyor. Ada basınında yer alan haberlere göre; tüm kulüpler sezonu bitirmeyi kabul etti. Seyircisiz oynanacak maçlarla lige devam etmek için yeterince test yapılması şart koşuluyor. FA, Premier Lig'de sezonun devamı için Wembley Stadı'nı tarafsız bir saha olarak önerdi.

Koronavirüsten etkilenen İspanya'da son durum...

İspanya da koronavirüsten ciddi anlamda etkilenen ülkelerden biri. Hedef; Mayıs sonu ile Haziran sonu arasında kalan bir tarihte ligin devam etmesi. Her şey bu plana göre işlerse, kulüpler Mayıs başında tekrar antrenmanlara başlamak durumunda. Ligin patronu Javier Tebas ise Mayıs ayının ortasını işaret etmişti.

İtalya'da maçlar ne zaman başlayacak?
İtalya Ligi'nde sezonun kaldığı yerden devam etmesi için Mayıs ortası ve Haziran başı planlanıyor. İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina, "Mayıs sonu ile Haziran başı arasında tekrar başlayabiliriz. Umarım her kulüp kendi stadında maçlar oynayabilir. Eğer öyle bir durum yoksa alternatif çözümler ararız" dedi.

Fransa'nın planı: 3 günde 1 maç oynamak
Ve son olarak Fransa... Ligue 1'in Haziran ayı ortasında devam etmesi planlanıyor. Fransa'nın saygın kuruluşları, her 3 günde bir maç oynanması gerektiği fikrini ortaya koyuyor. Böylece 1 ay içinde sorun bitmiş olacak. Fransa'da yetkililer, maçların en erken 17 Haziran'da oynanması gerektiğini doğruladı. Maçlarda taraftarların olup olmayacağı ise tartışma konusu.

Avrupa'da ligler ne zaman başlayacak? 5 dev ligde son durum... ile ilgili etiketler Premier Lig Serie A La Liga Ligue 1 Koronavirüs Korona futbol football
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.