Avrupa'da kuş gribi tehdidi büyüyor: Milyonlarca kanatılı hayvan itlaf edildi

Avrupa'da yayılması beklenen büyük bir kuş gribi salgını özellikle çiftçileri tedirgin ediyor. Hollanda'da 3,7 milyondan fazla kanatlı hayvan itlaf edildi. Damızlık ördeklerin popüler olduğu Fransa'da hükümet, 16 milyon çiftlik kuşunun yok edildiğini ve çiftçilerin geçim kaynaklarının “kartondan yapılmış bir ev gibi” çöktüğünü gördüklerini söyledi.

Avrupa'da çiftçilerin kümes hayvancılığı yasaklarına yol açabileceğinden korktuğu durdurulamaz bir kuş gribi dalgası üzerine uyarı yapıldı. Hollanda'da şimdiye kadarki en ciddi salgında 3,7 milyondan fazla tavuk, ördek ve hindi itlaf edildi.

Damızlık ördeklerin popüler olduğu Fransa'da hükümet, 16 milyon çiftlik kuşunun yok edildiğini ve çiftçilerin geçim kaynaklarının “kartondan yapılmış bir ev gibi” çöktüğünü gördüklerini söyledi.

Bu yılın başlarında, Hollanda Çevre Bakanı Henk Staghouwer, yüzey alanının yüzde19'unun su olduğu bir ülkede kuş gribinin artık “kaçınılmaz” olduğunu itiraf etti. Ekim 2021'den bu yana 66 salgın vardı. Şimdi, 10 hafta sonra, rakam 77'ye çıktı ve zor durumdaki Staghouwer, iş için doğru kişi olmadığını söyleyerek istifa etti.

TRT Haber'de yer alan bilgiye göre Hollanda hükümetinin hazırladığı bir raporda, kümes hayvanı çiftliklerinin suya yakın bölgelerde tamamen yasaklanması önerisi de şiddetli muhalefete yol açtı.

Wageningen Bioveterinary Research'te (WBVR) Kuş Gribi Uzmanı Dr. Nancy Beerens, Bazen kışın da salgınlar oluyordu, ancak şimdi virüsün tüm yıl boyunca, hatta yaz aylarında da kaldığını görüyoruz" dedi.

“Virüs, Sibirya'dan kışı geçiren vahşi göçmen kuşlar tarafından Hollanda'ya getirildi ve biz görmeden önce, Nisan ayında tekrar göç ettiklerinde virüs de gitmişti. Ama şimdi her türlü kuş türü enfekte oldu ve bu da virüsün kaldığı anlamına geliyor."

Avrupa'da kuş gribi tehdidi büyüyor: Milyonlarca kanatılı hayvan itlaf edildi ile ilgili etiketler Avrupa Hollanda Tavuk salgın kuş girbi hindi itlaf
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.