Avrupa'da inşaat sektörü toparladı: Pandemi öncesi değerler aşıldı

Almanya merkezli ekonomik araştırma kurumu Ifo, Avrupa genelinde inşaat sektörünün pandemi öncesi durumun üzerine çıktığını raporladı.

Ekonomik araştırma kuruluşu Ifo, son yayınladığı raporda Avrupa'daki inşaat faaliyetlerinin pandemi kaynaklı duraksamayı atlatmakla kalmayıp, pandemiden önceki dönemdeki değerleri geride bıraktığını aktardı.

Rapor sonuçlarını değerlendiren Ifo analisti Ludwig Dorffmeister, inşaat sektörünün 2020'de yüzde 4,7 daralmadan sonra, 2021'de yüzde 5,6 genişlediğini ve 2022 içinde yüzde 3,6 büyüme öngördüklerini aktardı.

İnşaat fiyatlarının yıllık bazda genel olarak asgari yüzde 5 arttığı ifade edilen raporda, Macaristan ve İtalya'daki yüzdelik artışın çift haneleri bulduğu belirtilirken yalnızca beş ülkede 2021'deki yıllık artışın yüzde 3'ün gerisinde gerçekleştiği belirtildi.

Konut dışı inşaatlar ise 2020'de yüzde 7,3'lük bir düşüş kaydederken, pandemi öncesi hareketliliğin gerisinde kalmayı sürdürdü.

Avrupa'da inşaat sektörü toparladı: Pandemi öncesi değerler aşıldı ile ilgili etiketler Avrupa İnşaat Ifo
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.