Avrupa'da doğalgaz fiyatlarının tansiyonu düştü

Rus doğalgaz sağlayıcısı Gazprom’un öngörülenden çok sonra doğalgaz aktarımı için harekete geçmesiyle birlikte Avrupa’da rekor düzeye ulaşmış olan doğal gaz fiyatlarında gerileme yaşandı.

Bir süredir Avrupa'da yüksek seyreden enerji maliyetlerinden payını alan doğalgaz fiyatları, Rusya merkezli sağlayıcı Gazprom'un gecikmeli olarak aktarımı yükseltmesinin ardından yaklaşık yüzde 14'lük gerileme ile megavatsaat başına 123 euro seviyesine geldi.

Beklenenden geç gelen doğalgaz aktarımı yine de rekor seviyeye ulaşmış ücretlendirmeleri geriye çekti. Ancak yine de Gazprom’un Avrupa'ya aktarımını artırdığı boru hattında rezervasyon çalışmalarını aylık yerine günlük olarak gerçekleştirmesi nedeniyle doğalgaz sektörü yatırımcıları istim üstünde.

Gazprom'ın bu gece yarısı seri şekilde gerçekleştirilen ihalelerle Avrupa'ya gaz aktarımını artırmasının ardından, Hollanda bir ay vadeli doğalgaz TZT kontratı fiyatı bugün Perşembe'ye kıyasla 21 avro azalış işe 125 avrodan işlem görüyor.

Rusya tarafından artırılan doğalgaz tedariği kapasitesinin önümüzdeki dönemde sabit tutulup azaltılması beklenmiyor.

Avrupa'da doğalgaz fiyatlarının tansiyonu düştü ile ilgili etiketler doğal gaz Rusya Avrupa gazprom
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.