UEFA'dan Avrupa Süper Ligi hazırlıklarına sert önlem

UEFA, çok sert bir açıklama yaparak "Avrupa Süper Ligi" adlı bir oluşum örgütlemeye çalışan 12 büyük kulübü tehdit etti: "Bu kulüplerin yerel, Avrupa veya dünya düzeyinde başka herhangi bir müsabakada oynaması yasaklanacak ve bu ligde oynayacak futbolcuların milli takım formasıyla maça çıkmasına izin verilmeyecek. Yeter artık!"

Bir süredir futbol dünyasının gündemini "Avrupa Süper Ligi" tartışmaları meşgul ediyor. İngiliz devleri Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea ve Tottenham'ın yanı sıra İspanya'dan Barcelona, Real Madrid ve Atletico Madrid; İtalya'dan Inter, Milan ve Juventus daha fazla gelir elde edebilmek için Avrupa Süper Ligi fikrin konusunda ortak hareket ediyor.

Ancak, oluşturulacak bu yeni organizasyona katılma kararı alan kulüpler'e çok sert bir uyarı geldi. UEFA, Premier Lig, La Liga, Serie A yönetimlerinden yapılan ortak açıklamada: "Avrupa Süper Ligi'ne katılacak kulüpler, UEFA ve FIFA organizasyonlarından men edilecek" dendi.

UEFA'nın sitesinde yer alan açıklamada, "Bunun olmasını önlemek için hem adli hem de sportif olmak üzere her düzeyde alabileceğimiz tüm önlemleri değerlendireceğiz. Futbol, ​​açık müsabakalara ve sportif liyakate dayanır; başka türlü olamaz.

Daha önce FIFA ve 6 Federasyon tarafından duyurulduğu üzere, ilgili kulüplerin yerel, Avrupa veya dünya düzeyinde başka herhangi bir müsabakada oynaması yasaklanacak ve bu ligde oynayacak futbolcuların milli takım formasıyla maça çıkmasına izin verilmeyecek. 

Diğer ülkelerdeki kulüplere, özellikle de buna katılmayı reddeden Fransız ve Alman kulüplerine teşekkür ediyoruz. Tüm futbol severleri, taraftarları ve politikacıları, ilan edilmesi halinde böyle bir projeye karşı mücadelede bize katılmaya çağırıyoruz. Birkaç kişinin bu ısrarcı kişisel çıkarları çok uzun süredir devam ediyor. Yeter artık!" 

UEFA'dan Avrupa Süper Ligi hazırlıklarına sert önlem ile ilgili etiketler UEFA Alexander Ceferin avrupa süper ligi UEFA Şampiyonlar Ligi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.