Avrupa şampiyonu güreşçi Murat Fırat'a memleketi Şanlıurfa’da davul ve zurnalı karşılama

Macaristan'ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Murat Fırat, memleketi Şanlıurfa’da davul ve zurnayla karşılandı. Murat Fırat, "Önümüzde artık dünya şampiyonası var. Bu şampiyonada da altın madalya kazanıp, bayrağımızı göndere çekmek istiyorum" dedi.

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'ye 7.altın madalyasını kazandıran ve olimpik branşta Avrupa şampiyonu olan Şanlıurfalı sporcu Murat Fırat, memleketinde çoşkuyla karşılandı.

GAP Havaalanı'nda yakınları ve sporcular tarafından davul ve zurnayla karşılanan Fırat, sevenleri tarafından omuzlarda aracına taşındı. 

Türkiye ve Şanlıurfa adına Avrupa şampiyonu olarak yurda dönmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Fırat, "Avrupa şampiyonluğu en büyük hayalimdi. Ülkemize altın madalyayı kazandırıp gödere bayrağımızı dalgalandırmak benim için gurur oldu. Önümüzde artık dünya şampiyonası var. Bu şampiyonada da altın madalya kazanıp, bayrağımızı göndere çekmek istiyorum" dedi.

ŞANLIURFA TARİHİNE GEÇTİ

Antrenör Esat Yanar ise ekip olarak kısıtlı imkanlarla çalıştıklarına dikkati çekerek, "Şanlıurfa tarihinde gerçek manada olimpik alanda bir Avrupa şampiyonasında alınmış bir madalya kazandık. Murat Fırat’a çok teşekür ediyoruz. Biz Şanlurfa’da şampiyon yetiştiriyoruz ama tesis olmadığı için elimizde tutamıyoruz" şeklinde konuştu. 

Avrupa şampiyonu güreşçi Murat Fırat'a memleketi Şanlıurfa’da davul ve zurnalı karşılama

Avrupa şampiyonu güreşçi Murat Fırat'a memleketi Şanlıurfa’da davul ve zurnalı karşılama ile ilgili etiketler Şanlıurfa güreş Murat Fırat
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.