Avrupa Günü 2020 Özel Yayını ve Avrupa Birliği Gençlik Orkestrası Konseri: "Müzik Aracıyla Umut"

Bugün 9 Mayıs Avrupa Günü... 1985 yılından bu yana 9 Mayıs AB Kurumları tarafından ve AB’ye üye tüm devletlerde ve aday ülkelerde Avrupa Günü olarak kutlanıyor. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nun yıllardır Türkiye'nin dört bir köşesinde düzenlediği etkinlikler, bu sene koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebi ile sanal ortama taşındı. Bugün 12.00'da başlayan 70. yıl coşkusunu SuperHaberTV üzerinden ve Youtube kanalımızdaki özel yayından gelin birlikte paylaşalım.

70 yıl önce 9 Mayıs 1950’de açıklanan Schuman Deklerasyonu ile dayanışma ve barış için yola çıkan ortak Avrupa fikri giderek büyüdü. Avrupa Birliği, hem Avrupa ruhunun kurumsallaştığı hem de üye ülkelerin yurttaşlarının gururla sahip çıktığı bir kimliğe dönüştü. 1985 yılından beri de 9 Mayıs, tüm üye ve aday ülkelerde Avrupa Günü olarak kutlanıyor.

9 Mayıs'ı, Türkiye’nin dört bir köşesinde düzenlediği konserlerden panellere, film festivallerinden, ramazan çadırlarına, iş dünyası ve STK’larla buluşmalara kadar etkinliklerle kutlayan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, bu yıl kutlamaları koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmek zorunda kaldı. Ancak 70. yıl coşkusunu, Mayıs ayı boyunca çeşitli online etkinliklerle birlikte yaşanmaya başladı. Bu etkinlikler, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun sosyal medya hesaplarından takip edilebiliyor.

9 MAYIS GÜNÜ TELEVİZYON EKRANLARINDA VE YOUTUBE KANALLARINDA ÖNEMLİ BİR BULUŞMA: DAYANIŞMANIN 70. YILI

Bu özel günde, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger’in ev sahipliğinde, çok sayıda konuk ağırlanıyor.

TÜRKİYE VE AVRUPA BİRLİĞİ İLE BİRLİKTE HANGİ ADIMLAR ATILDI

AB Başkanı Faruk Kaymakçı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin ve İKV Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ile birlikte küresel salgına karşı dayanışma ele alınacak. 

SALGIN SONRASI BİZİ NASIL BİR DÜNYA BEKLİYOR?

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, yazar Ahmet Ümit ve araştırmacı Bekir Ağırdır ile salgın sonrasındaki sorulara cevap aranacak. 

ÖZEL KONSER

Pek çok Avrupa ülkesinden sanatçıların bulunduğu Avrupa Gençlik Orkestrası ve Türkiye’den Borusan Flarmoni Orkestrası’yla özel bir konser hazırlandı.

Mert Fırat, Yüksel Aksu, Deniz Arcak, Tinay, Tuba Ünsal, Veysel Diker, Aykut Elmas, Lorin Merhart, Wilco van Herpen, Mercan Şenel, Zeynel Lüle gibi çok sayıda ünlü sanatçılar etkinliğe konuk olacaklar.

HEP BİRLİKTE SÖYLENECEK: İNANIN ÇOCUKLAR GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ GÜNEŞLİ GÜNLER

Orkestraya kimlerin katılacağı sanatçıların sürprizi olacak.

9 Mayıs 'Avrupa Günü'nüz kutlu olsun...

Avrupa Günü 2020 Özel Yayını ve Avrupa Birliği Gençlik Orkestrası Konseri: "Müzik Aracıyla Umut" ile ilgili etiketler 9 Mayıs avrupa günü 9 mayıs avrupa günü
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.