Avrupa Birliği'nin Rusya'ya uygulayacağı yaptırımlar belli oldu: Toplantıda neler konuşuldu?

Avrupa Birliği'nin Rusya'ya yönelik uygulayacağı yaptırımlar netlik kazandı. Bugün resmiyet kazanması beklenen yaptırımlar arasında Çok sayıda Rus siyasetçi ve kuruluşa yönelik kısıtlamalar getirilmesi ön görülüyor. Öte yandan toplantıda bazı ülkelerin yaptırımların sertliğine yönelik çekincelerini ortaya koyduğu gelen haberler arasında yer alıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki ayrılıkçı yönetimleri tanıma kararı sonrası Avrupa Birliği, Moskova yönetimine sert yaptırımlar getirmeye hazırlanıyor. Avrupa Komisyonu ve Avrupa Dış Eylem Servisi, Rusya'ya uygulanacak yaptırımlar için önerilerini sundu. Avrupa Komisyonu'na verilen öneriler arasında Ukrayna'nın doğusunda yasadışı faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen siyasiler, askeri yetkililer ve bazı kuruluşların olduğu 27 kişi ve kuruma yaptırım uygulanması yer alıyor.

Yaptırım listesi içinde, Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı yönetimlerin tanınması yönünde oy kullanan 351 Rus milletvekili, öneriyi sunan 11 Rus parlamenter ve Ukrayna'nın doğusunda bulunan Rus komutanların da olması öneriliyor.

"AB İÇİNDE ENDİŞELER VAR"

Öte yandan CNN'e konuşan diplomatik kaynaklar, Rusya ile derin ilişkileri olan bazı ülkelerin yaptırım kararına karşı çıkmalarından ötürü endişe duyuyor. Diplomatik kaynaklar, bazı ülkelerin yaptırımları "kademeli" olarak uygulanması yönünde baskı yaptığını ve bu ülkelerin Rusya'ya karşı sert önlemlerin alınmasından oldukça çekindiklerinin altını çizdi.

TOPLANTIDA NELER KONUŞULDU?

Avrupa Komisyonu'na Rusya'ya yaptırım önerilerinin sıralandığı toplantıda çarpıcı gelişmelerin olduğu öğrenildi. Guardian gazetesine konuşan diplomatik kaynaklar Macaristan'ın Rusya'ya sert yaptırımlar getirilmesi konusunda çekinceli davrandığını belirtti. Toplantıya katılan Macar Yetkililerin Budapeşte yönetimi ile görüşmek istediklerini söyledi. Ayrıca Avusturya, Almanya ve İtalya, yaptırımların aşamalı olarak devreye girmesi gerektiğini savundu.

Öte yandan Avrupa Komisyonu'nun Rusya'ya yaptırım kararını bugün resmen onaylaması bekleniyor.

 SuperHaber Özel / Serkan Talan 

Avrupa Birliği'nin Rusya'ya uygulayacağı yaptırımlar belli oldu: Toplantıda neler konuşuldu? ile ilgili etiketler Avrupa Birliği Ukrayna Rusya Yaptırım Macaristan Almanya İtalya Avusturya
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.