Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası Mersin’de başlıyor

Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası yarın Mersin’de başlıyor. Genç ve Büyük Erkekler bölümü 9-13 Aralık, Genç ve Büyük Kadınlar Bölümü 17-20 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek dev şampiyonada 21 ülkeden 218 sporcu madalya için mücadele edecek.

Önce Fransa’nın, ardından Azerbaycan’ın organizasyondan çekilmesiyle Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası’na talip olan Mersin, yarından itibaren heyecanlı mücadelelere sahne olacak.

Şampiyona, hazırlıkları Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde, Mersin Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından iki ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Olimpik Cimnastik Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Şampiyonada Türkiye’yi erkeklerde Ümit Şamiloğlu, Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Ahmet Önder ve Abdelrahman Elgamal, kadınlarda ise Göksu Üçtaş Şanlı, Dilara Yurtdaş, Bilge Tarhan, Cemre Kendirci ve Ece Yağmur Yavuz temsil edecek.

Koronavirüs salgınına karşı her türlü önlemin alındığı salonda, şampiyonada yarışacak takımlar da son antrenmanlarını yapıyor.

Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası Mersin’de başlıyor

HEDEF, ERKEKLERDE TAKIM OLARAK MADALYA KOVALAMAK

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, yarın başlayacak şampiyona öncesinde Olimpik Cimnastik Salonu'nda, Avrupa Cimnastik Birliği Başkanı Farid Gayibov ve Türkiye’yi temsil edecek sporcularla birlikte basın toplantısı düzenledi.

Spor şehri olan Mersin’i ‘marka şehir’ yapma noktasındaki gayretlerinin Avrupa Şampiyonası ile perçinlendiğini belirten Çelen, şunları söyledi: “Avrupa Cimnastik Birliği Başkanı Gayibov ve yönetimine, böylesine zor bir zamanda bu organizasyonu bize güvenip verdikleri için teşekkür ediyorum. Türk cimnastiğinin son zamanlardaki yükselişi, organizasyonlardaki başarısı, performansta da artarak devam ediyor. Bu yarışmada da ülkemizi temsil edecek sporcuların hepsinin Avrupa’da madalyaları var. Burada da büyük şampiyonlukları alarak bayrağımızı dalgalandıracaklarına inanıyorum. En büyük hedefimiz, özellikle erkek cimnastikte takım olarak madalya kovalamak. Umarım, burada da sporcularımız bu zor günlerde ülkemizin yüzünü güldürmeye devam edecekler.”

Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası Mersin’de başlıyor ile ilgili etiketler cimnastik Mersin Suat Çelen Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.