Avrupa Araştırma Konseyi’nde koronavirüs istifası

Avrupa Araştırma Konseyi(ERC) Başkanı Prof. Mauro Ferrari, ilk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya ölüm saçan koronavirüs salgınına ilişkin tedavi, ilaç, aşı araştırmalarına yönelik finansman önerisi reddedilince istifa etti. Haber, Avrupa'da deprem etkisi yarattı.

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyada yaklaşık 80 binden fazla insanı hayattan koparan koronavirüs salgınıyla amansız mücadele sürüyor.

Salgının merkez üslerinden biri haline gelen Avrupa'da ise dün kamuoyunun gündemine bomba etkisi yaratan bir haber düştü. 

AVRUPA ARAŞTIRMA KONSEYİ'NDE DEPREM

Ocak ayında Avrupa Araştırma Konseyi'nde başkanlık görevine getirilen inlü İtalyan Prof. Mauro Ferrari, tedavi, ilaç, aşı araştırmalarına finansman önerisi reddedilince görevinden istifa etti. Nanoteknoloji ve kanser uzmanı olduğu bilinen Ferrari'nin bürokrasiye yakın olduğu da biliniyordu.

İSTİFA SEBEBİNİ AÇIKLADI: KRİZLERDE GERÇEK YÜZLERİ ORTAYA ÇIKIYOR

Ferrari, ERC Başkanlığından istifa sebebini İtalyan basınına anlattı. Ünlü profesör, ''Öncelik salgını durdurmak; milyonlarca hayatı kurtarmak olmalı. İnsanlar, kurumlar krizlerde gerçek yüzlerini gösteriyor. ERC, koronavirüs önerimi tartışma gereği duymadan oybirliğiyle reddetti. En iyisi Brüksel’e veda etmek'' ifadelerini kullandı.

Avrupa Araştırma Konseyi’nde koronavirüs istifası

Avrupa Araştırma Konseyi’nde koronavirüs istifası ile ilgili etiketler Avrupa Koronavirüs Korona Avrupa Araştırma Konseyi Mauro Ferrari
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.