Avrasya Tüneli'nde yılbaşına kadar geçiş 15 lira!

Boğaz'da tarihi gün... Avrasya Tüneli'nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle gerçekleşti. Yılbaşına kadar tünelin geçiş ücreti 15 TL olacak. Yılbaşına kadar tünelden elde edilen gelir şehit ailelerine verilecek. Asya ile Avrupa kıtası deniz altında ikinci kez birleştiren tünel Türkiye ekonomisine 1.5 milyon liralık iş hacmi yaratacak ve trafikte 52 milyon saatlik zaman tasarrufu sağlayacak.

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

201220161613178666086_3.jpg

"...19 bin kilometre bölünmüş yol yapıldı. Sadece 14 senede. Ama 70 yılda 6 bin kilometre yapılmıştı. Otobüs ücretine uçakla seyahat yapar hale geldik. Hastanelerimiz çoğalıyor. Mersin'de ilk şehir hastanesini açıyoruz. Vatandaşlarımız artık sedyeler üzerinde dolaşmayacak.

30 büyükşehrin hepsinde de bu dev şehir hastanelerimiz de yapılacak. Eğitimde de aynısını yaptık. Üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. Toplu konutta, spor, enerjide, adalette aynısını yaptık.

YILBAŞINA KADAR 15 TL

Yılbaşına kadar buranın ücreti 15 TL olsun. Ama bu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığındaki şehitlerimize yönelik o hesaba gidecek. Buranın geliri 15 TL, resmi hesap daha sonra ilan edilecek. Bugüne kadar bu geçişler yapılacak. Şehit ve gazilere yönelik hesapta toplanacak. Suriye ve Irak'taki müdahalelerimize de devam edeceğiz. Desteklerimizi vermek sureti ile Dışişleri Bakanımız da Moskova'daki çalışmalara devam ediyor..."

Avrasya Tüneli'nde yılbaşına kadar geçiş 15 lira! ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.