Avrasya Tüneli geçişine dün zam, bugün indirim geldi!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Avrasya Tüneli geçişi ücretlerinin KDV oranının yüzde 18'den Yüzde 8'e ineceğini açıkladı. Bakan Arslan, küçük araçların 19.20 TL'ye tünelden geçeceğini de sözlerine ekledi.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerindeki artışla ilgili, "Elbette hiç zam yapmayalım isteriz. Döviz kurlarındaki fazla oynaklıktan dolayı fiyat yüksek çıktı. Yarın gece yüzde 18 zam yüzde 8'e inecek" dedi.

İşte Ulaştırma Bakanı Arslan’ın konuşmasından satırbaşları:

Şartnameler hazırlanırken uluslararası ihaleler olduğu için dövize endeksli fiyatlar belirlendi. Sözleşmemizde böyle iki ocaktaki döviz kuru esas alınıyor. Herkesin malumu bu. 2017 yılı 2 Ocak'taki döviz kuru esas alınıyor 2018'deki esas alınıyor sonra. Aradaki artış oranında fiyatlar artıyor. 16 lira olan 16.6 olan ürcetlerimiz 21 lira olarak öngörüldü.

Elbetteki hiç zam yapmayalım isteriz. Döviz kurundaki artışa bağlı olarak 1 yıl sonra fiyatlar arttığında Avrasya da diğerlerinden farklı olarak yılbaşında yansıttık. Avrasya'da farklı olan 2 Ocak'tan 2 Ocak'a ancak 1 şubat olarak fazla oynamadan dolayı rakam yüksek çıktı. Uygulamaya başlayınca hesabını yaptık. Cumhurbaşkanı'na da arz ettik. Bir bakanlar kararı kurulu kararı çıkarmak için çalışmaları başlattık. Resmi gazetede yayımlanınca yarın gece itibariyle Avrasya tüneli geçişlerinde KDV’yi yüzde 18'den yüzde 8'e indireceğiz. Küçük araçlar için 19.20 TL olacak.

İŞTE YENİ GEÇİŞ ÜCRETLERİ:

Avrasya tüneli geçişlerinde yarın itibarıyla yüzde 18 kdv yüzde 8'e çekilerek yüzde 10 indirim uygulanacak.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın son dakika açıklamasına göre minibüsler yarından itibaren 28.80 TL'ye tünelden geçecek, otomobiller için geçiş ücreti ise 19.20 TL olacak.

Hatırlanacağı üzere Avrasya Tüneli'nden geçiş ücretine 1 Şubat itibarıyla zam gelmiş ve tek yön geçiş ücreti otomobiller için 16,60 TL'den 21 TL'ye, minibüsler için de 24,90 TL'den 31,50 TL'ye yükseltilmişti.

Avrasya Tüneli geçişine dün zam, bugün indirim geldi! ile ilgili etiketler Avrasya Tüneli Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.