Avrasya Araştırma referandum anketinde yüzde 57.5 'Hayır' oyu bulmayı başardı! AKAM kimin?

Avrasya Araştırma tarafından yapılan referandum anketinde, ‘Hayır’ diyenlerin oranı yüzde 57.5 olurken, ‘Evet’ diyenler yüzde 42.4’te kaldı. Anket sonuçlarının ardından "Avrasya Araştırma/ AKAM kimin?" sorusu gündeme geldi. SuperHaber'in edindiği bilgilere göre; kamuoyu araştırma şirketleri arasında AKAM, "FETÖ'ye yakın bir kuruluş" olarak biliniyor. Ancak şirketten tarafımıza yapılan son açıklamada bu iddialar reddedildi.

Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi, 16 Nisan’daki anayasa değişikliği referandumu öncesinde yaptığı anket sonuçlarını yayınladı.

3-9 Mart arasında 26 il ve ilçede 8 bin 120 katılımcıyla gerçekleştirdiği ankette katılımcılara ‘Bugün, milletvekili genel seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?’ sorusu yöneltildi. Buna göre, katılımcıların yüzde 45 AK Parti, yüzde 31 CHP, yüzde 10.3 HDP, yüzde 9.6 MHP yanıtını verdi.

ejrgeh

Katılımcılara yöneltilen ikinci soru ise ‘16 Nisan anayasa değişikliği referandumunda ne yönde oy kullanacaksınız?’ oldu. Katılıcıların yüzde 42.4 ‘Evet’ diyeceğini belirtirken, ‘Hayır’ oyu kullanacağını aktaran katılımcıların oranı 57.5 oldu.

ejngeh

Anketin yayınlanmasının ardından Avrasya Araştırma şirketi bir anda gündem oldu. Sosyal medyada şirketin manipülasyon yaptığına dair çok sayıda yorum yer aldı.

YETMEZ AMA "HAYIR"

Avrasya Araştırma geçtiğimiz ay da referandum sonuçlarına yönelik bir anket düzenlemiş, 4060 kişiyle yapılan araştırmada yine, "Bugün seçim olsa hangi parti oy verirdiniz" ve "Referandumda ne oyu kullanacaksınız" soruları sorulmuştu.

Anket sonucunda, kararsız ve oy kullanmayacak seçmenler dağıtıldığında yüzde 43.6 'Evet', yüzde 56.4 'Hayır' oranı ortaya çıkmıştı.

Son ankette Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi'nin çıtayı yükselttiği ve 'Hayır' oylarını yaklaşık 1 puan artırdığı görüldü.

MELİH GÖKÇEK ADINI DEĞİŞTİRMİŞTİ

AKAM, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in sosyal medyada paylaştığı bir mesajla da gündeme gelmişti. Gökçek şirketle ilgili olarak, "ODA TV'nin parlattığı Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi diye bir araştırma şirketi kurulmuş. Ad değişmeli; bence 'Masabaşı Kamuoyu Araştırma Merkezi" olsun" yazmıştı.

akam1

AKAM FETÖ'YE YAKIN BİR KURULUŞ MU?

Öte yandan, SuperHaber'in Türkiye'nin önemli kamuoyu araştırma şirketlerine yakın isimlerden aldığı bilgilere göre, Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi, sektörde "FETÖ'ye yakın bir kuruluş" olarak biliniyor.

AKAM'ın son referandum anketleri de, diğer kamuoyu araştırma şirketleri tarafından, "Sipariş üzerine hazırlanan anketler" olarak değerlendiriliyor ve ciddiye alınmıyor.

FERJGREGEGHH

FETÖ İDDİALARINI REDDETTİ, "HDP'CİYİZ" DEDİ

Bu iddialara yanıt veren Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi Başkanı Kemal Özkiraz ise suçlamaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

SuperHaber'e konuşan Özkiraz, FETÖ ile herhangi bir ilgileri olmadığını, HDP için çalışan bir firma olduklarını belirtti. / SuperHaber

Avrasya Araştırma referandum anketinde yüzde 57.5 'Hayır' oyu bulmayı başardı! AKAM kimin? ile ilgili etiketler Anket FETÖ avrasya araştırma yüzde 57 buçuk hayır avrasya araştırma kimin akam kimin
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.