Avokado nasıl olgunlaştırılır? Avokadoyu hemen yumuşatmanın pratik yöntemleri

Avokadonuzun olgunlaşmasının en doğal yöntemi güneş alan bir yerde cam kase içerisinde yumuşayana kadar pencere pervazında 2-3 gün kadar bekletmektir. Ancak o kadar süre beklemek istemiyorsanız bu süreci hızlandırmanın yöntemleri de mevcut. Eğer aldığınız avokado sertse daha hızlı yumuşatmak veya hemen tüketmek istiyorsanız bunu kısa sürede gerçekleştirmeniz de mümkün. İşte avokado olgunlaştırmanın ipuçları...

Yağ asidi, protein, vitamin ve mineral içeriği bakımından oldukça zengin olan, son dönemde sağlıklı sofraların en popüler ürünü haline gelen avokadonun olgunlaşması için en iyi yöntem beklemektir. Ancak vakit kaybetmek istemiyorsanız bu yöntemleri de deneyebilirsiniz.

Avokado nasıl olgunlaştırılır? Avokadoyu hemen yumuşatmanın pratik yöntemleri

İşte avokadoyu hızlıca yumuşatıp hemen kullanabileceğiniz kıvama getirmenin yöntemleri...


Avokadonuzu diğer meyvelerle temas ettirin. Evdeki elma, armut, muz vb. mevcuttaki meyvelerin yanına avokadonuzu koyduğunuzda olgunlaşma süreci hızlanacaktır. Meyvelere temas etmesi halinde avokadonuz daha kısa sürede tüketilebilir hale gelecektir.

Avokado nasıl olgunlaştırılır? Avokadoyu hemen yumuşatmanın pratik yöntemleri

Bir avokadoyu hızlı olgunlaştırmanın diğer yönteminde ise en büyük yardımcınız bir kavanoz pirinç. Yeşil ve sert avokadonuzu eğer bir kavanoz pirincin içine gömerseniz olgunlaşma süresi hızlanır. Yapmanız gereken tek şey pirincin içine yerleştirdikten sonra yine üzerinin pirinç ile kapatıp kavanozun ağzının hava almadığından emin olmak.

Avokado nasıl olgunlaştırılır? Avokadoyu hemen yumuşatmanın pratik yöntemleri


Pirinç yöntemine benzer bir diğer yöntem ise un yöntemidir. Aynı işlemi pirinç yerine un ile yaparak kısa sürede sonuç alabilirsiniz.

Acil durumlar için mikrodalga yöntemi. Eğer avokadonuzu hemen o anda kullanmak istiyorsanız ancak çok sertse bunun da pratik bir yöntemi var. Bunun için alüminyum folyo en büyük yardımcınız olacak. Folyaya sardığınız avokadonuzu mikrodalga fırın varsa mikrodalgada düşük ısıda 10 dakika kadar bekletmeniz yeterli. Eğer mikrodalganız yoksa aynı işlemi elektrikli fırında da yaparak tüketime hazır hale getirebilirsiniz.

Avokado nasıl olgunlaştırılır? Avokadoyu hemen yumuşatmanın pratik yöntemleri

 

AVOKADONUN OLGUNLAŞTIĞI NASIL ANLAŞILIR?

Avokado tıpkı muz gibi dalından koparıldıktan sonra olgunlaşmaya devam eden bir meyvedir. Marketlerden alınan avokadolar genelde sert ve koyu yeşil renge sahiptir. Yumuşak ve kremamsı bir kıvam almamış avokado olgunlaşmamış avokado demektir. Bir avokadonun olgunlaşıp tüketime hazır olduğunu anlamanın en kolay yolu dokunduğunuzda sert olmamasıdır. Tam olgunluğa kavuşmamış avokadonun tadı acımsıdır. Damakta lezzetli bir tat bırakmaz. Avokadonun olgunlaştığını anlamanın bir diğer kolay yöntemi de sahip olduğu renktir. Eğer avokadonuzun rengi yemyeşil ve parlak ise olgun değildir. Ancak koyu bir yeşil, kahverengimsi ya da mor bir tondaysa düşünmeden afiyetle tüketebilirsiniz. Olgunlaşmış bir avokadonun çekirdeği kolayca çıkarılabilir. Eğer çekirdeği çıkarmakta zorlanıyorsanız bu hala olgunlaşmadığının belirtisidir.

Avokado nasıl olgunlaştırılır? Avokadoyu hemen yumuşatmanın pratik yöntemleri ile ilgili etiketler avokado avokado olgunlaştırma pratik bilgiler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.