AVM'ler, restoranlar, kafeler, spor merkezleri ne zaman açılacak?

AVM'ler, restorantlar, kafeler, spor merkezleri ne zaman açılacak? Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan COVID-19 virüsü dünya genelinde çoğu ülkede ölümlere sebep oldu. Virüsün Türkiye'de de görülmesi ile 2.992 kişi hayatını kaybetti. Devlet tarafından sağlık önlemleri alımaya devam ediliyor. Birçok iş yeri geçici olarak kapatıldı. Peki, AVM'ler, restoranlar, kafeler, spor merkezleri ne zaman açılacak? Detaylar haberimizde...

AVM'ler, restorantlar, kafeler, spor merkezleri ne zaman açılacak? Koronavirüsün tüm dünyayı etkisi altın alması ile birçok kişi hayatını kaybetti. Virüsün Türkiye'de de görülmesi sağlık önlemlerinin arttırılmasına sebep oldu. Sağlık önlemleri kapsamında avmler, restoranlar,kafeler, camiler, oteller ve okullar geçici bir süreliğine kapatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısın da normalleşme takvimi ele alındı. Çoğu kişi restoran, kafe, cami ve okulların ne zaman faailiyet göstereceğini merakla arama motorlarından araştırmaya devam ediyor. Peki, AVM'ler, restoranlar, kafeler, spor merkezleri ne zaman açılacak? Detaylar haberimizde...

Restoran (restaurant) ve cafeler ne zaman açılacak? - Haberler

AVM'LER RESTORANLAR SPOR MERKEZLERİ NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısının da en önemli başlığı normalleşme takvimiydi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında yürütülen çalışma kapsamında; bakanlıklar, Diyanet, YÖK gibi kuruluşlardan hem ulusal anlamda hem de yerel anlamda atılacak adımlar ele alınıyor. Bayram sonrası normalleşmenin, “yüzde 100 normalleşme” olmayacağına dikkat çekiliyor.

Aşı ortaya çıkana kadar hayat tamamen normale dönemeyecek, bu nedenle kademeli bir geçiş dönemi söz konusu olacak. Tüm alanlarda ortaya çıkan planlar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından dönem dönem açıklanacak. İlk aşamada AVM’lerde bulunan mağazaların mayıs ortasında açılmaya başlayabileceği ancak AVM’lerdeki restoran ve çocuk oyun alanları İçişleri Bakanlığı kararıyla açılabilecek.AVM dışındaki restoranlar ve barların da oturma düzeni güncellenerek açılabileceği ancak disko ve benzeri konser alanı içeren mekanların ise bir süre daha açılmayacağı belirtiliyor. Spor merkezlerinin de yaz sonuna kadar kapalı kalmasının beklendiği belirtildi.

 

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.