Avcılar'daki metrobüs kazası sırasında İmamoğlu neredeydi? İşte ortaya çıkan son bilgi

Avcılar'da 9 Eylül akşamı gerçekleşen ve 117 kişinin yaralandığı metrobüs kazası sonrası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun nerede olduğu merak konusu olmuştu. İmamoğlu'nun kaza sonrası Kemerburgaz'da konserde olduğu iddiaları gündeme gelmişti. Ortaya çıkan son habere göre İmamoğlu Kemerburgaz'da danışmanı Ertan Yıldız ile görüştükten sonra Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi.

9 Eylül'de akşam saatlerinde İstanbul Avcılar'da feci bir metrobüs kazası gelmişti. İki metrobüsün kafa kafaya çarpışmasının ardından iki metrobüsün daha karıştığı kazada 117 kişinin yaralandığı açıklanmıştı. Uzun süre trafik yoğunluğunun yaşandığı ve metrobüs seferlerinin bir süre durduğu olayda İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gibi isimlerden peş peşe açıklamalar gelmişti.

Bu süre zarfında, gece yarısına kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan bir açıklama gelmemesi sosyal medyada bazı kişilerin eleştirilerde bulunmasına neden olmuştu. İmamoğlu, kazanın ardından gece yarısı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yaralı vatandaşları hastanede ziyaret ettiğini belirtmiş ve son durumu açıklamıştı. Paylaşımda fotoğraflar da yer alıyordu. Olay sonrası kazanın nedeni olarak ise metrobüs kamerasında kaydedilen görüntüler gösterilmişti. Görüntülerde metrobüs şoförünün fenalaştığı ve "Kötü oluyorum, ambulansı arayın" dediği anlar yer almıştı. Ancak kaza gecesi, ilk açıklamayı yapana kadar İmamoğlu'nun nerede olduğu bazı vatandaşlar tarafından merak edilmişti.

KONSERDE OLDUĞU İDDİALARI GÜNDEME GELMİŞTİ

Bir anda ülke gündemine oturan ve endişe yaratan kazada İmamoğlu'nun uzun süre açıklamada bulunmaması dikkat çekmiş ve sosyal medyada kimi çevrelerde tepkiye yol açmıştı. Sosyal medyada, kazanın olduğu saatlerde İmamoğlu'nun 4,5 saat boyunda Kemerburgaz Kent Ormanı'nda konser izlediği iddiaları da yer almıştı.

Avcılar'daki metrobüs kazası sırasında İmamoğlu neredeydi? İşte ortaya çıkan son bilgi

İMAMOĞLU'NUN NEREDE OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Odatv'nin haberine göre Ekrem İmamoğlu'nun o akşam nerede olduğu ortaya çıktı. Buna göre, İBB Başkanı İmamoğlu'nun o akşamki programında saat 18.00 sularında Kemerburgaz Kent Ormanı'nda danışmanı Ertan Yıldız ile buluştuğu öne sürüldü. İmamoğlu'nun orada bulunma sebebi olarak ise asıl programına yakın bir konum olması gösterildi. Habere göre; İmamoğlu, buradayken kazanın haberini aldı ancak bölgeye gitmesi halinde çalışmaların etkilenebileceği düşüncesiyle Kemerburgaz'da kaldı. Ardından asıl programına geçerek Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun o bölgeye çok yakın olan Göktürk'teki evine gitti.

Avcılar'daki metrobüs kazası sırasında İmamoğlu neredeydi? İşte ortaya çıkan son bilgi - Resim : 2

GÖRÜŞME SONRASI HASTANEDE YARALILARI ZİYARET

Bilgilere göre, Davutoğlu ziyareti 22.00'de biten İmamoğlu, sonrasında metrobüs kazasında yaralanan vatandaşları ziyaret etmek üzere Avcılara gitti. Son duruma ilişkin bilgi alan İmamoğlu, ardından sosyal medya hesabından hastane ziyaretiyle ilgili fotoğrafları da paylaşarak "Bu akşam İstanbul’da hepimizi üzen bir kaza yaşadık. Yaralı vatandaşlarımızı hastanede ziyaret ettim. Hepsi iyileşene kadar bize emanet. Kaza nedeniyle oluşan aksama nedeniyle tüm hemşehrilerimden içtenlikle özür dilerim." açıklamasını yaptı.

Avcılar'daki metrobüs kazası sırasında İmamoğlu neredeydi? İşte ortaya çıkan son bilgi ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Avcılar metrobüs kaza Konser Davutoğlu kemerburgaz
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.