Dikkat çocuklarınız sanal tacize uğruyor olabilir!

Anne ve babaların oyun olarak gördüğü bazı uygulama oyunları tehlike saçıyor. Oyundan karakter seçen çocuklarınız 20 yaş üstü oyuncuların tacizine maruz kalmış olabilir. Bir dönem savcılık, oyunun erişime engellenmesi için kararını Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na iletse de oyun halen oynanmakta.

Google uygulaması üzerinden oynanan Avataria oyunu tehlike saçıyor. Oyun oynayan küçük çocuklar tacize maruz kalırken anne ve babalar bu oyunların varlığından bile habersiz kalabiliyor. Özellikle çocukları ve gençleri hedefleyen bu tarz oyunlar çocuklarda ve ergenlerde kalıcı hasarlar bırakabiliyor. Bu tehlikeli oyunlardan birsi de Avataria… Kimi zaman arkadaşlarıyla sohbet etmek, çoğu zamanda site içerisindeki oyunlardan faydalanmak isteyen çocuklar, vakitlerinin çoğunu bu ekranların karşısında geçiriyorlar.

Dikkat çocuklarınız sanal tacize uğruyor olabilir!

HER YAŞTAN İNSAN KARAKTER KURABİLİYOR!

Yaş sınırının olmadığı oyunda her yaştan insan karakter kurabiliyor. Anonim olarak oynanan oyunda küçük yaşta birçok çocuk bulunuyor. Oyun içerisinde zararlı, zararsız pek çok içerik ile de muhatap olan çocukların psikolojisi bozulma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Kullanıcıların kendi oluşturdukları karakterlerle, kullanıcılar birbirleriyle tanışıyorlar. Bar, cafe vb. ortamlarda gerçekleşen tanışmalardan sonra, kullanıcılar kendi kişisel ve özel sohbetin içerisine girebiliyorlar.

Bu sohbetten bir kesit:

X Karakteri (Erkek): “hadi bana gel bir şeyler yapalım”

Y Karakteri (Kız): “senin evine neden geçicez”

X Karakteri(Erkek): “Soyunuruz beraber”

Y Karakteri(Kız): “Annem çağırdı ben çıkıyorum”

Siz çocuklarınızın sadece oyun oynadığını zannederken kötü niyetli kişiler tarafından tacize uğrayabiliyor.

UZMANLAR İSTİSMARA DİKKAT ÇEKİYOR

İnternet üzerinden çocuklara yapılan istismarın çocukluk ve ergenlik çağı gelişimini büyük ölçüde etkilediğini belirten uzmanlar, çocuğun bu yaşadığı şeyin ne olduğunu anlamlandıramadığını ve içinde bir iz olarak taşımaya devam edeceğini bildirtti. Uzmanlar, önleyici çalışmalar yapılması gereken bir konu olduğunun altını çizdi.

 

Dikkat çocuklarınız sanal tacize uğruyor olabilir! ile ilgili etiketler Taciz Avataria
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.