Avakado maskesi nasıl yapılır? Cilde göre avakado maskesi neye yarar? Avakadonun cilt üzerindeki etkileri

Cildin genç kalması bakımla mümkündür. Düzenli olarak yapılan cilt bakımı da cildi hem sağlıklı hem de daha dinç ve genç gösterir. Bunun yollarından birisi de evde avakado maskesi hazırlayıp uygulamaktır. Bilindiği gibi maskelerin içinde oldukça iyi ve yararlı besinler vardır. Peki Avakado maskesi nasıl yapılır? Bütçenizi zorlamayan avakado maskesi hazırlamanın püf noktaları...

Avakado maskesi nasıl yapılır, evde bütçenizi zorlamayacak avakado maskesi hazırlamanın püf noktaları nelerdir sorular, cilt bakımı ve yüz maskesi yapacak hanımlar için kıymetli sorulardır. Vitamin değeri de yüksek olan bir besin Avakado maskesi yapıldığında da cilt için oldukça yararlıdır.

AVAKADO MASKESİ NASIL YAPILIR?

Avakado, cilde inanılmaz yoğun bir nem verme özelliğine sahiptir. Kuru bir cildin önüne geçmek istiyorsanız mutlaka avakado kullanmalısınız ki avakado maskesi cildin yumuşak olmasını sağlar.

vokadonun içinde pek çok vitamin mevcuttur. Bu vitaminler ise E, A, B,C ve K vitaminleridir. Ayrıca potasyum ve Omega 3 içerir.

E vitamini ciltteki ton farklılıklarının azalmasına destek olur. Cildin nem tutma oranını arttırır. Ayrıca antioksidan özelliği sayesinde cildin yaşlanmasını geciktirir. Çevre kirliliğinin ciltte yarattığı hasarı onarır. Ciltte güneş ışınlarının yarattığı hasarı azaltmaya destek olur.

C vitamini ise kolajen üretimini destekleyerek, cildin esnekliğini arttırır. Gözaltı moruklarının azaltılmasında etkilidir. Cilde parlaklık verir. B vitamini ise cilt rahatsızlıklarının oluşmasını engeller. Cildi yenileyerek daha taze bir görünüm sağlar. A vitamini ise kolajen üretimine destek olur. Cildin kuruluğunu giderilmesinde rol oynar.

Avakadonun Cilt Üzerindeki Etkileri

Düzenli bir cilt bakımı hangi besin olursa oldun cilt için faydalıdır. Ancak avakado maskesini düzenli uyguladığınızda cildinizde şu etkileri yapacaktır:

avokado maskesi nasıl yapılır ile ilgili görsel sonucu

Cilt tonu farklılıklarının azalmasını sağlar.

Cildin daha sağlıklı olmasına yardımcı olur.

Cildin dış etkenler nedeniyle oluşan hasarını onarır.

UV ışınlarının ciltte yarattığı hasarı düzenlemeye yardımcı olur.

Cildin nem dengesini korur.

Ciltteki iz ve yaraların onarılmasına yardımcı olur.

Yaşlanmanın etkilerini azaltır.

Sivilce ve akne ile mücadele eder.

Hazır satılan pek çok kremin içinde avokado bulunmasının nedeni de faydalarının çok fazla olmasından kaynaklanmaktadır.

Avakado Maskesi Tarifi

Avakado ile yapılan maskelerde cilt tipine göre farklı besinleri kullanmak mümkün olacaktır. Cilt tipleri; kuru, yağlı, karma ciltler olarak ayrılmaktadır. Avakado ile yapılacak pek çok maske çeşidi mevcuttur. Bu maskelerden bir tanesinin yapımını burada anlatacağız.

Malzemeler:
½ Olgun avokado
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı yoğurt

Avakado Maskesi Nasıl Yapılır?

Avakado bir kaşık yardımı ile ezilir. Püre haline gelen avokadonun içine bal karıştırılır. Daha sonra yoğurt ilave edilerek, homojen bir karışım elde edilir. Bu karışımın temiz bir cilde uygulanması tavsiye edilir. Tercihen banyo sonrası veya buhar banyosu yaptıktan sonra uygulandığında daha etkili sonuçlar alınır.

Cildin gözenekleri açıldığı için cilde daha iyi nüfus eder. Maske parmaklarla veya bir fırça yardımıyla tüm yüze ve boyun bölgesine sürülür. Yaklaşık 15 dakika bekletilir ve ılık su ile yıkanır. Daha sonra cilde uygun bir nemlendirici ile cilt nemlendirilir. Bu işlemin haftada 2 kere yapılması uygun olacaktır.

Avakado maskesi nasıl yapılır? Cilde göre avakado maskesi neye yarar? Avakadonun cilt üzerindeki etkileri ile ilgili etiketler sağlık avakado maskesi nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.