Attila Szalai futbola susamış halde döndü! Macar stoperden Çaykur Rizespor maçında müthiş performans

Fenerbahçe - Çaykur Rizespor mücadelesinde sarı-lacivertlilerin Macar stoperi Attila Szalai 3 maç sonra 11’e döndü. Teknik Direktörü Vitor Pereira tarafından daha önce 11’de düşünülmeyen Szalai, ligde oynanan Galatasaray, Göztepe ve Avrupa Ligi’ndeki Olympiakos karşılaşmalarının ardından Rizespor maçıyla 11’de yer aldı ve ilk yarıda iki golü önledi, ikinci yarıda iki asist yaptı.

Fenerbahçe'de bir süredir Teknik Direktör Vitor Pereira tarafından 11'de şans verilmeyen ve "satılacak" iddialarıyla anılan Macar stoper Attila Szalai, Çaykur Rizespor maçıyla birlikte 3 maç sonra ilk 11'e döndü.

23 yaşındaki futbolcu maçın henüz ilk dakikasında Umar Aminu'yla gole çok yaklaşan konuk ekibin sevincini kursakta bıraktı. Aminu'nun vuruşunda topu çizgiden çıkaran Szalai, 40'ta da Pohjanpalo'nun dokunmasına izin vermeden çok kritik bir müdahaleyle mutlak golü önledi.

Fenerbahçe taraftarları bu iki net savunma hamlesini ardından sosyal medyada yıldız isme övgüler yağdırdı. Szalai 2. yarıda Serdar Dursun'a 2 gol attırdı.

Attila Szalai futbola susamış halde döndü! Macar stoperden Çaykur Rizespor maçında müthiş performans

LUİZ GUSTAVO 36 GÜN SONRA 11’DE

Fenerbahçe - Çaykur Rizespor mücadelesinde sarı-lacivertlilerde sakatlığını atlatan Brezilyalı futbolcu Luiz Gustavo formasına kavuştu.

Ligin 11. haftasında Konyaspor mücadelesinde sakatlık geçiren Brezilyalı oyuncu, 36 gün takımından uzak kalmış ve 5 maç kaçırmıştı. Sakatlığını atlatan tecrübeli orta saha, Teknik Direktör Vitor Pereira tarafından Çaykur Rizespor mücadelesinde 11’de görevlendirildi.

Maçtan Notlar...

Fenerbahçe'de 6 futbolcu Rizespor maçında görev alamadı. Sarı-lacivertli ekipte, Novak ile Zajc kart cezaları, İrfan Can Kahveci PFDK'dan 2 maç men cezası aldığı için Rizespor maçında görev alamadı.

Bu oyuncuların yanı sıra sakatlıkları devam eden Altay Bayındır, Valencia ve hafif sakatlığı bulunan Mert Hakan Yandaş, forma giyemedi.

Vitor Pereira, Çaykur Rizespor maçına 3'lü savunma ile çıktı. Pereira, kalede Berke Özer'i görevlendirirken, savunma Kim, Szalai ve Tisserand'dan oluşturdu. Ortada Osayi-Samuel, Gustavo, Crespo, Ferdi'yi oynatan Pereira, forvet arkasında Rossi ile Mesut'u değerlendirdi. Pereira gol yollarındaki tercihi ise Berisha oldu.

Fenerbahçe Kulübü, Karabağ gazilerini Ülker Stadyumu'nda ağırladı. Azerbaycan'ın Karabağ savaşı gazileri Fenerium Alt Tribünü'nde etti. Sarı-lacivertli kulüp davetlisi olarak Ülker Stadyumu'na gelen Karabağ gazileri, mücadele öncesinde Türkiye ve Azerbaycan bayrakları açarak stat önünde fotoğraf çektirdi.

OSMAN ARPACIOĞLU İÇİN SAYGI DURUŞU

Fenerbahçe-Çaykur Rizespor mücadelesi öncesinde Osman Arpacıoğlu için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Fenerbahçe'nin eski milli futbolcusu, 'Bay Gol' lakaplı Osman Arpacıoğlu, bugün vefat etti. Arpacıoğlu anısına Ülker Stadyumu'nda karşılaşma öncesinde saygı duruşunda bulunuldu.

Attila Szalai futbola susamış halde döndü! Macar stoperden Çaykur Rizespor maçında müthiş performans ile ilgili etiketler Fenerbahçe Çaykur Rizespor Attila Szalai Luiz Gustavo
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.