Attila Szalai adım adım Fenerbahçe'ye

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut'un izleme listesinde yer alan isimlerden Attila Szalai, Sarı-Lacivertli formayı giymeye çok yakın. Bulut'un Aytemiz Alanyaspor'a aldıramadığı 22 yaşındaki Macar stoper için kulübü Apollon Limassol'a resmi teklif yapıldı.

Fenerbahçe'nin transfer listesindeki stoperin, Apollon Limassol forması giyen Attila Szalai olduğu ortaya çıktı. Sarı-lacivertliler, 22 yaşındaki Macar futbolcu için Güney Kıbrıs ekibine 1.5 milyon euro bonservis teklif etti.

UEFA Uluslar B Ligi'nde A Milli Takım'ın Macaristan'la oynadığı ve Sivas'ta oynanan ilk maçı 0-1, Budapeşte'de oynanan maçı ise 2-0 kaybettiği maçlarda 90'ar dakika forma giyen Szalai, transfere sıcak bakıyor. 

Güncel piyasa değeri 800 bin euro olan genç stoper, Apollon Limassol takımına 2019 yazında  Macar Ligi ekibi Mezőkövesd Zsóry FC'den bedavaya transfer olmuştu. Teknik direktör Erol  Bulut’un geçen sezon Aytemiz Alanyaspor'a da aldırmak istediği futbolcuyu bu kez kadrosunda görmek istediği bildirildi. 1.92 boyundaki Attila Szalai'nin iki ayağını da kullanabiliyor olması, Bulut'un tercih sebebi olarak gösteriliyor.

Attila Szalai adım adım Fenerbahçe'ye

BELÖZOĞLU DÜN AÇIKLAMIŞTI

Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu, dünkü antrenman öncesi basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği sohbet toplantısında, "Bir transfer olacaksa o da stoper olacak" diyerek önceliğin hangi mevkide olduğunu açıkça dile getirmişti. Uruguaylu stoper Mauricio Lemos'u kendisinin izleyerek önerdiğini ve futbolcuya hala çok güvendiğini anlatan Belözoğlu, "Bir sporcunun başarısı için kaç kriter varsa bazen burada o bile yetmiyor. Bunu ancak F.Bahçe'de oynayan anlar. Bir oyuncunun yurt dışından Türkiye'ye gelme ve adapte olma süreci var. Biz Lemos'a inandığımız için mukavele yaptık. İyi maçları olduğunu düşünüyorum. Bizim bir pozisyona destek verecek transferimiz olacaksa bu stoper olacak gibi görünüyor. Lemos'la alakalı kulüpte bir değerlendirme yapıyoruz. Ben oyuncunun kumaşına hala inanıyorum. Bir transfer yapacaksak o stoper olabilir" demişti.

Fenerbahçe'nin kadrosunda 4 stoper bulunuyor; Serdar Aziz, Marcel Tisserand, Mauricio Lemos ve Sadık Çiftpınar. Bu isimlerden Serdar Aziz, Erol Bulut'un ilk tercihi ama tecrübeli futbolcunun sık sık sakatlanması teknik heyeti arayışa itti. Çok eleştirilen Marcelo Tisserand'la yola devam etmek isteyen Bulut, Fransız stoperin yanına Attila Szalai'yi istiyor.

Attila Szalai adım adım Fenerbahçe'ye ile ilgili etiketler Fenerbahçe Erol Bulut Emre Belözoğlu Attila Szalai
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.