Attila Szalai ilk maçında mest etti

Fenerbahçe'nin bonservisine 2 milyon euro ödediği ve 4.5 yıllık sözleşme imzaladığı Macar stoper Attila Szalai, ilk maçında taraftara "İşte aradığımız stoper bu" dedirtti. 22 yaşındaki futbolcu 3-0'lık Kayserispor maçında sahanın en iyilerinden biri olarak ön plana çıktı.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Attila Szalai, ilk maçında taraftarı mest etti... Ocak ayı transfer döneminde Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Apollon Limassol ekibinden transfer edilen Macar stoper, Kayserispor karşısında ilk kez Sarı-Lacivertli formayı giydi.

Marsel Tisserand'ın kart cezası nedeniyle oynamadığı akşam gelir gelmez ilk 11'de maça çıkma şansı bulan 22 yaşındaki futbolcu, gösterdiği performansla alkış topladı. Geriden oyun kurma yeteneğiyle ön plana çıkan Szalai, attığı isabetli uzun toplar ve ikili mücadelelerdeki fizik gücüyle alkış topladı. F.Bahçe taraftarının Twitter'dan en çok konuşutuğu konu haline gelen Attila Szalai için "Mükemmel bir stoper almışız" görüşünde birleşildi.

Attila Szalai ilk maçında mest etti

Szalai'in başlangıç performansı Erol Bulut'u da memnun etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe teknik direktörü, "Attila 5 senedir takımda oynuyor gibi performans sergiledi. Yanında önündeki arkadaşlarla iyi iletişim kurdu. Çok daha iyi olacak” ifadelerini kullandı.

Genç futbolcu ise ilk maçından sonra şunları söyledi: "Çok mutluyum. Bugün takımın ve galibiyetin bir parçası olmak hoş bir histi. Bu harika bir statta ilk maçımdı, güzel bir sonuç elde ettik. Herkes böyle güzel başlangıçlar hayal eder. Fenerbahçe gibi bir takımın ilgisi sizi mutlu eder. Bu rüyanın gerçekleşmesinden ve burada olmaktan dolayı mutluyum, bu büyük kulüple beraber gelecek için sabırsızlanıyorum. Fenerbahçe, Türkiye'nin en başarılı futbol takımı. Dünyada herkes bunu biliyor, Macaristan'da da biliniyor."

Kayserispor galibiyetinde 80'i kısa pas, 9'u uzun pas olmak üzere 89 kez pas yapan Attila Szalai, %89'luk bir isabet oranı yakaladı. Girdiği iki ikili mücadeleyi de kazanan ve 3 top uzaklaştırma istatistii olan 22 yaşındaki stoper için NTV yorumcusu Rıdvan Dilmen de "Attila Szalai, günümüzde futbolunda aranan bir stoper tipi" şeklinde görüş belirtti.

Attila Szalai ilk maçında mest etti ile ilgili etiketler Fenerbahçe Attila Szalai
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.