Antalya Open'da şampiyon Alex De Minaur

Belek'teki Limak Arcadia Sport Resort Otel'de gerçekleştirilen Antalya Open'da teklerde zafer Alex De Minaur'un oldu. Avustralyalı raket, Kazak rakibi Alexander Bublik'in final maçının henüz başında sakatlanarak çekilmesi nedeniyle şampiyonluğa ulaştı.

ATP 2021 takviminin ilk turnuvası olan Antalya Open'da zafer Alex De Minaur'un oldu. Finalde Kazak raket Alexander Bublik'le karşılaşan ve ilk sette 2-0 öndeyken 24 yaşındaki rakibinin sakatlanarak maçtan çekilmesiyle kupaya uzanan Avustralyalı tenisçi, Avustralya Açık öncesi moral depoladı.

ATP 250 serisinde yer alan Antalya Open'dan kupayla ayrılan dünya 23 numarası Alex De Minaur, "Pandemi şartları nedeniyle zor bir dönemdeyiz. Bu yüzden bir turnuvanın oynanması bile güzel. Tabii ki normalden biraz daha farklı şartlarda yarıştık. Buradaki herkes de bana oldukça iyi davrandı. Zamanımız otel ve kortlar arasında geçti. En azından otel çevresinde ve içerisinde biraz zaman geçirme şansımız oldu. Kısmen biraz daha özgürdük. O yüzden bu turnuva benim için iyi geçti" ifadelerini kullandı. 22 yaşındaki raket Avustralya Açık'ta favoriler arasında gösteriliyor.

Şampiyon tenisçi, ilk 10'da yer alma hedefine yönelik sorular üzerine, "Her zaman kendi açımdan en iyisini yapmaya ve mümkün olan en iyi sonucu almaya çalışıyorum. Gerçekçi olmak gerekirse, en üst seviyede tenis oynamaya devam etmeyi ve büyük oyuncuları zorlamayı düşünüyorum" yanıtını verdi.

Antalya Open'da şampiyon Alex De Minaur

CEM İLKEL'DEN ŞANSSIZ VEDA

Avustralya Açık tek erkekler elemeleri Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirildi. İlk turda Alman rakibi Peter Gojowczyk'i eleyerek 2. tura yükselen milli teniscçi Cem İlkel, elemelere 2. turda ved etti.

Fransız rakibi Quentin Halys karşısında ilk seti 6-2 kazanan Cem, tie-break'e giden 2. seti 6-7 kaybetti. Karar setini de 1-6 kaybeden 26 yaşındaki raket yenilerek Avustralya Açık 2021'e elemelerin 2. turunda veda etti.

Çağla Büyükakçay ile Pemra Özgen de elemeleri geçememişti. Avustralya Açık 2021 şubat ayının ilk haftasında başlayacak. 

Antalya Open'da şampiyon Alex De Minaur ile ilgili etiketler Tenis Antalya Open Alex De Minaur
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.