Atomu kim buldu? İlk kim parçaladı? EBA ders notları...

Atomu kim buldu? Atomu ilk kim parçaladı merak ediliyor. Uzaktan eğitimle birlikte öğrenciler birçok sorunun cevabını internette araştırmaya devam ediyor. Atom konusunda sorulan sorulardan biri de ilk kimin bulduğu ve parçaladığı. Öğrenciler için derledik.

Atomu kim buldu? İlk kim atomu parçaladı sorularının yanıtı haberimizde.

ATOMU KİM BULDU?

Atom veya zerre, maddenin yapı taşı olarak bilinmektedir. Maddesel bakımdan bilinen en küçük parçacıktır. Günümüzde modern fizik kapsamında atom altı parçacıkların incelenmesi gerçekleştirilmektedir.

Kelime, Yunanca bölünemez anlamına gelen kelimeden türemektedir.Atom sözcüğü ilk olarak Demokritos tarafından ortaya atılmıştır. Atom görüşü ise ilk olarak John Dalton tarafından ortaya atılmıştır. Maddenin atom adı verilen bölünemez parçacıklardan oluştuğunu ifade etmiştir.

ATOMU İLK KİM PARÇALADI?

Atomun parçalanabiliyor oluşu düşüncesi ilk olarak Cabir Bin Hayyan tarafından ortaya atılmıştır. Atomun parçalabiliyor oluşu ise Albert Einstein tarafından ispat olunmuştur. Bunu gerçekleştiren ilk bilim insanı ise Otto Hahn isimli Alman kimyagerdir.

 

 

Atomu kim buldu? İlk kim parçaladı? EBA ders notları... ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanlığı atomu kim buldu atomu kim parçaladı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.