Atmosferdeki karbondioksit oranı rekor düzeyde...

Atmosferdeki karbondioksit konsantrasyonu için üst güvenlik limiti olarak belirlenen 350 ppm aşılarak 404 ppm'e ulaşıldı.

BİR ÖNCEKİ REKOR 2013 ’TE KIRILMIŞTI

Karbon gazı salımlarının artışıyla birlikte iklim olaylarının artarak şiddetlenmesi arasındaki ilişki de gittikçe daha belirgin hale geliyor.
Uzmanlar sera etkisine yol açan gaz salımlarının acilen azaltılmaması halinde küresel ısınmada “dönülemez noktanın” hızla yaklaşacağına dikkat çekiyor.

20121211AW000586_03

Hindistan, Çin ve Amerika Birleşik Devletleri atmosfere zararlı insan kaynaklı karbondioksit gazı salımı sıralamasında baş sırada yer alıyor.
Dünyanın ekonomik olarak en gelişmiş ülkeleri ve dev şirketler iklim değişiminin başlıca sorumlularını oluşturuyor.
70 yılda atmosferdeki karbondioksit artışının, son buzul çağının bitimindekinden neredeyse 100 kat fazla olduğu da vurgulandı.

cevre-kirliligi-3_090315

İklim değişikliğiyle mücadele çerçevesinde 4 Kasım 2016'da yürürlüğe giren Paris İklim Anlaşması, 190'u aşkın ülkenin imzasıyla en geniş kabul görmüş anlaşma özelliğine sahip.
Anlaşma, küresel ortalama sıcaklık artış limitinin yüzyılın sonuna kadar 1,5 ile 2 derece arasında sınırlandırılmasını hedefliyor.
Ülkelerin iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı hazırlıklı olması, sera gazı emisyonunu azaltan çevreci ve sürdürülebilir girişimlerin desteklenmesi gibi maddelerin öne çıktığı anlaşma, gelişmekte olan ülkelerin temiz enerjiye geçiş süreçlerinde maddi olarak desteklenmelerini öngörüyor.

Kaynak: TRTHaber

Atmosferdeki karbondioksit oranı rekor düzeyde... ile ilgili etiketler Karbondioksit çevre doğa iklim değişikliği sera gazları insan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.