Atmaca gücünü test etti, teslimatlar başlıyor

Seri üretim hattından çıkan ilk milli Atmaca güdümlü füzesi, test atışı kapsamında gerçek bir su üstü hedefini vurdu. Milli üretim TCG Kınalıada’dan yapılan atışın talimatını Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar verdi. Atışın tam isabetle sonuçlanmasıyla komuta merkezinde coşku yaşandı. ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, Atmaca ile Türkiye'nin kendi gemisavar füzesini üretme ve kullanma yeteneğine kavuştuğunu belirterek, sene sonuna kadar füzelerin gemilerdeki yerini almaya başlayacağını bildirdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Roketsan tarafından geliştirilen Atmaca güdümlü mermisinin su üstü hedefine yapacağı test atışını takip etmek üzere Sinop’a geldi.

Atmaca gücünü test etti, teslimatlar başlıyor

Atışın yapılacağı milli gemi TCG Kınalıada korvetinde Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu tarafından karşılanan Akar ve komutanlara faaliyete ilişkin brifing verildi. Brifingin ardından geminin savaş harekat merkezine geçen Akar ve komutanlar buradan Deniz Kuvvetleri Komutanlığının özel atışını takip etti.

Atmaca gücünü test etti, teslimatlar başlıyor - Resim : 2

KOMUTA MERKEZİNDE ATMACA SEVİNCİ

Atış senaryosu kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca hurdaya ayrılan bir gemi hedeflendi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın talimatının ardından TCG Kınalıada’dan yapılan atışla söz konusu gemi tam isabetle vuruldu. Bölgedeki iki F-16 ve keşif uçağından aktarılan görüntülerle atışın her anı harekat merkezinden anlık takip edildi. Füzenin tam isabetle hedefle buluştuğu an savaş harekat merkezinde büyük coşkuyla karşılandı. Başarılı atışın ardından telsizle personele hitap eden Akar, "Sizleri kutluyorum. Bundan sonra da aynı şiddet ve tempoda çalışmaya devam ederek inşallah daha nice başarıları yaşayacağız." dedi.

Atmaca gücünü test etti, teslimatlar başlıyor - Resim : 3

 

 

TESLİMATLAR BAŞLIYOR


ROKETSAN tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk milli gemisavar füzesi Atmaca'nın, seri üretim hattı kalifikasyon testi kapsamında TCG Kınalıada korvetinden ateşlenerek hizmet dışı kalan kurtarma gemisi Işın'ı başarıyla vurmasının ardından konuşan ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, Atmaca ile Türkiye'nin kendi gemisavar füzesini üretme ve kullanma yeteneğine kavuştuğunu belirterek, sene sonuna kadar füzelerin gemilerdeki yerini almaya başlayacağını bildirdi.

Bugünün hem Türk Silahlı Kuvvetleri hem Türk milleti açısından çok özel bir gün olduğunu vurgulayan İkinci, Atmaca füzesinin seri üretim sürecine ilişkin, "Seri üretim faaliyetleri devam ediyor. Seri üretim faaliyetlerinin ilk ürünleri silahlı kuvvetlerimize teslim edilmek üzere hazırlanmayı bekliyor. Bu sene içerisinde, sene sonuna kadar envantere Atmaca füzelerimiz girecek ve gemilerimizin üzerine takılacak. Bundan sonra kendi gemilerimiz kendi gemisavar füzelerimizle görev yapacak şekilde Mavi Vatan'ı tüm tehditlerden koruyacak bir kabiliyet kazanmış olacak." dedi.

Atmaca gücünü test etti, teslimatlar başlıyor - Resim : 4


SIRADA ORTA MENZİL GEMİSAVAR FÜZESİ VAR

Atmaca füzesinin küçüğü orta menzil gemisavar füzesi için çalışmalara da başladıklarını söyleyen Murat İkinci,
"Orta menzil gemisavar füzemizin helikopter platformlarından fırlatılabilir olması dolayısıyla çok daha ciddi bir dinamik etki yaratacağını düşünüyoruz. Atmaca'da kazanmış olduğumuz özellikle tecrübe, bilgi birikimiyle bu projemizi de çok kısa zaman içerisinde tamamlayıp Türk Silahlı Kuvvetlerimizin hizmetine sunacağız. Bu da şu anda geliştirme fazında. Genç bir ekibimiz var, artık bu genç ekibimizin ciddi tecrübeleri oluşmuş durumda. Bu tecrübeyle bu tür projeleri çok kısa zaman içerisinde hayata geçirecekler. Diğer sistemlerden farklı olan tarafı da kendi algoritmalarımız, hassas güdüm sistemlerimiz, seyir sistemlerimiz bundan sonraki platformlarda yaşanacak bütün karşı tedbirlere karşı en azından kendi ürünlerimizi ortaya koyacak. Benzer sistemleri daha hızlı, daha dinamik olarak hayata geçirecek bir ekibin olması hepimiz açısından gerçekten büyük bir güç." ifadelerini kullandı.

 

Atmaca gücünü test etti, teslimatlar başlıyor ile ilgili etiketler Hulusi Akar Milli Savunma Bakanı atmaca Atmaca Gemisavar Füzesi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.