Atletler neden saat yönünün tersine koşar? Atletizm'de saat yönü ve tersi nedir?

Atlerler neden saat yönünün tersine koşar merak ediliyor. mMerak uyandıran bu sorunun cevabını merak edenler araştırıyor. Atletizm'de saat yönünün tersine koşmanın süreye olan etkisini ölçen bazı bilimsel makalelerin olduğu biliniyor.

Atletler neden saat yönünün tersine koşar sorusunun yanıtı haberimizde.


ATLETLER NEDEN SAAT YÖNÜNÜN TERSİNE KOŞAR?

Sağ elini kullanan insanlar, ayak hareketlerini yapmak için önceliğini sağ ayağa verirler. Bunun için sağ ayakları daha güçlüdür. Saat yönünün tersine koştukları için sola kavisli şekilde koşarlar ve sağ ayakları dışarıda kalır. Özellikle kısa mesafe koşularında, koşucular pistin kavislerinde hafif içe doğru koştukları için yük sağ ayaklarına biner. Yani kuvvetli ayağa yükün binmesi atletin sola doğru daha rahat koşmasını sağlar. Peki solaklar için bu dezavantaj mıdır ? Yapılan araştırmaya göre erkeklerin sadece % 5'i, kadınların ise sadece %3'ü solaktır. Bu sebeple atletlerin saat yönünün tersine koşmalarına karar verilmiştir.

Atletler neden saat yönünün tersine koşar? Atletizm'de saat yönü ve tersi nedir? ile ilgili etiketler Spor atlet atletiz
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.